TÉMA

VPM

Soud vyhlásil v Kladně referendum o hazardu, mělo by být v lednu. Radnice se chce bránit

V Kladně bude referendum o hazardu, uskuteční se souběžně s prvním kolem prezidentských voleb 13. a 14. ledna. Vyhlásil ho soud na návrh přípravného výboru. Kladenská radnice se snažila vypsání referenda zabránit, primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) je přesvědčen, že ve městě žádný problém s hazardem není. Proti rozhodnutí soudu podá město kasační stížnost. Domnívá se, že soud rozhodl v rozporu se zákonem o referendu.
30. 11. 2022Aktualizováno1. 12. 2022, 06:56|

Nový stacionář v Chebu má pomáhat lidem od sedmadvaceti let

Cheb otevřel nový denní stacionář pro nesoběstačné lidi. Má sloužit klientům s mentálním i tělesným postižením a také seniorům, kteří mají omezenou schopnost se o sebe postarat. Vznikl přestavbou další části bývalého hotelu Hradní dvůr, který před lety koupilo město a postupně v něm zřizuje sociální služby.
3. 1. 2022|

Atletický areál u Ohře v Chebu se rozšíří, přibyde i skatepark

V Chebu začne modernizace a rozšíření sportovního areálu na levém břehu Ohře. Kromě obnovy běžecké dráhy a přemístění basketbalového hřiště zde vznikne i nový skatepark. Všechny stavební práce by měly skončit do konce letošního roku, řekl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).
6. 5. 2021|

Královéhradecký kraj má nové vedení, hejtmanem je Červíček

Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje se stal lídr koalice ODS, STAN a Východočeši Martin Červíček (ODS). Na ustavujícím jednání ho zastupitelé zvolili většinou 29 z 45 hlasů. Senátor, bývalý policejní ředitel a dosavadní první náměstek hejtmana pro dopravu a silniční hospodářství v čele hejtmanství nahradil Jiřího Štěpána z ČSSD, která po říjnových volbách skončila v opozici.
2. 11. 2020Aktualizováno2. 11. 2020, 13:11|

V Královéhradeckém kraji zřejmě povládne čtyřkoalice v čele s ODS, hejtmanem by měl být Červíček

Na vedení Královéhradeckého kraje se předběžně dohodly čtyři politické subjekty v čele s ODS. Vítězná koalice ODS, STAN a Východočeši by měla vytvořit koalici s Piráty, Koalicí pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, VPM, Nestraníci) a se Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES). V 45členném zastupitelstvu budou mít 27 hlasů, oznámili politici. Hejtmanem by měl být senátor, dosavadní náměstek hejtmana pro dopravu a bývalý policejní prezident Martin Červíček (ODS).
5. 10. 2020Aktualizováno5. 10. 2020, 19:36|