TÉMA

Vladimír Chrástecký

Vnitro zastavilo zakázku na modernizaci CzechPointů, Rakušan kvůli ní nařídil kontrolu

Ministerstvo vnitra zastavilo zakázku na modernizaci projektu CzechPoint za desítky milionů korun. Šéf resortu Vít Rakušan (STAN) rozhodnutí zdůvodnil tím, že Národní agentura pro komunikační a informační technologie (NAKIT) nedokázala zakázku splnit. V agentuře kvůli tomu nařídil mimořádnou kontrolu, napsal v pondělí web Neovlivní.cz.
13. 2. 2023|

NAKIT od ledna dočasně povede dosavadní vedoucí právního odboru Ďoubal

Vládní Národní agenturu pro komunikační a informační technologie (NAKIT) povede od 1. ledna dočasně vedoucí jejího právního odboru Jan Ďoubal, informovalo ve středu ministerstvo vnitra. Původně byl na tuto funkci navržen právník Vladimír Chrástecký. Server Neovlivní.cz však v úterý napsal, že Chrástecký byl v minulosti pravomocně odsouzen za nadržování zlodějům. V čele agentury, která by se měla příští rok na jaře transformovat pod novou Digitální informační agenturu, končí s koncem letošního roku Vladimír Dzurilla. Na místo ředitele vypsalo vnitro výběrové řízení.
28. 12. 2022Aktualizováno28. 12. 2022, 14:49|

Rakušan chtěl jmenovat šéfem agentury pro IT Chrásteckého, o jeho dřívějším odsouzení nevěděl

Pověření Vladimíra Chrásteckého řízením Národní agentury pro komunikační a informační technologie (NAKIT) je podle ministerstva vnitra třeba ještě schválit. Šéf resortu Vít Rakušan (STAN) nakonec bude ve středu místo podpisu pověření řešit s náměstky situaci ohledně Chrásteckého trestní minulosti. Na ni upozornil web Neovlivni.cz. Úředník byl v minulosti odsouzen za nadržování zlodějům. Rakušan připustil, že o trestní minulosti budoucího pověřeného ředitele agentury nevěděl. Politickou zodpovědnost za tento krok ovšem přičítá Pirátům. Ani jejich předseda Ivan Bartoš se však k Chrásteckému nijak nehlásí.
27. 12. 2022Aktualizováno27. 12. 2022, 14:38|