TÉMA

Prague Proms

Zemřel legendární jazzový klavírista a skladatel Chick Corea

Legendární americký jazzový klavírista a skladatel Chick Corea zemřel ve věku 79 let, oznámila ve čtvrtek večer agentura AFP. Virtuózní hráč na klávesové nástroje po více než pět desetiletí trvající hudební dráze podlehl v úterý vzácné formě rakoviny, uvedl server Rolling Stone s odvoláním na oznámení zveřejněné na hudebníkově stránce na Facebooku. Corea byl jednou z největších ikon současného jazzu, o čemž svědčilo i to, že se stal čtvrtým nejčastěji nominovaným umělcem v historii cen Grammy.
11. 2. 2021|

Hvězdný Ramón Vargas zpívá v Praze. A doufá, že příště vystoupí v Národním divadle

Jeden z nejuznávanějších světových tenoristů současnosti Ramón Vargas ve středu večer zpívá ve Smetanově síni Obecního domu. Do Prahy mexický pěvec přijel na pozvání Českého národního symfonického orchestru (ČNSO). Koncert je součástí festivalu Prague Proms.
10. 7. 2019|

Prague Proms na úvod rozjímá při mši, na závěr paří v Hollywoodu

Festival klasické, jazzové a filmové hudby Prague Proms si zakládá na své rozmanitosti. Neopustil ji ani v letošním ročníku, který začíná 19. června slavnostní mší a končí tradiční hollywoodskou nocí. Další pestrý program, v němž mimo jiné „děti“ připomínají tvorbu svých slavných otců, představil v rozhovoru pro Studio 6 Jan Hasenöhrl, zakladatel pořádajícího Českého národního symfonického orchestru (ČNSO).
19. 6. 2018|