TÉMA

Monterey Park

Při dvou střelbách nedaleko San Francisca zemřelo sedm lidí, podezřelého z obou zatkla policie

Při dvou případech střelby poblíž kalifornského San Francisca zemřelo v pondělí večer místního času (v úterý ráno středoevropského času) sedm lidí. Pravděpodobný pachatel obou z nich byl zatčen, uvedla podle agentury AP místní policie. Ve státě na západě USA jde už o třetí hromadnou střelbu s oběťmi na životech za tři dny. V úterý se střílelo i ve státě Washington, kde zahynuli tři lidé, a nebezpečný pachatel je na útěku.
24. 1. 2023Aktualizováno24. 1. 2023, 19:54|

Útočníka z kalifornského Monterey Parku našli mrtvého. Zastřelil jedenáct lidí

Muž podezřelý ze střelby po oslavách čínského Nového roku v kalifornském městě Monterey Park, která si vyžádala jedenáct obětí a devět zraněných, byl nalezen mrtvý. Šlo o 72letého Asiata. Motiv jeho činu není známý. Podle agentury Reuters o tom v pondělí informovala kalifornská policie.
23. 1. 2023Aktualizováno23. 1. 2023, 22:22|

Střelba u Los Angeles si vyžádala deset mrtvých

Střelba v kalifornském Monterey Park si vyžádala životy deseti lidí a dalších deset jich bylo zraněno. Město se nachází východně od Los Angeles a žije v něm početná asijská komunita. Pachatel z místa činu uprchl. O několik hodin později provedly bezpečnostní složky zásah, při němž obklíčily muže v dodávce, o němž se domnívaly, že může jít o podezřelého ze střelby. List LA Times napsal, že zásahové komando SWAT vniklo do vozu a našlo řidiče mrtvého. Zatím ovšem není jasné, zda je to tentýž člověk, který je podezřelý ze střelby.
22. 1. 2023Aktualizováno22. 1. 2023, 23:51|