TÉMA

Jasukazu Hamada

Severní Korea odpálila střelu s doletem do Spojených států. Dopadla na sever od Japonska

Severní Korea v pátek vystřelila zřejmě mezikontinentální balistickou raketu, uvedly tiskové agentury s odvoláním na jihokorejské ministerstvo obrany. O startu balistické rakety v KLDR informovala rovněž japonská pobřežní stráž. Raketa, kterou v pátek otestovala Severní Korea, měla dostatečný dolet, aby zasáhla Spojené státy, uvedl později japonský ministr obrany Jasukazu Hamada. Spojené státy test střely odsoudily. Severokorejský vůdce Kim Čong-un  řekl, že na jaderné hrozby odpoví jaderným útokem a na totální konfrontaci totální konfrontací.
18. 11. 2022Aktualizováno18. 11. 2022, 23:48|

KLDR vypálila další balistické střely. Japonsko vyhlásilo poplach

Nejméně čtyři rakety podle Soulu opět vypálila Severní Korea. Japonsko kvůli tomu vyhlásilo poplach ve třech prefekturách. Původně japonské úřady informovaly o tom, že jedna střela přeletěla nad severem Japonska, což ale později popřelo ministerstvo obrany, podle kterého se raketa ztratila z radarů nad Japonským mořem. Severní Korea palbu nekomentovala.
3. 11. 2022Aktualizováno3. 11. 2022, 21:48|

KLDR odpálila další dvě balistické střely. Jde o šestý test za posledních dvanáct dní

Severní Korea vypálila dvě balistické střely ve směru na své východní pobřeží, uvedla ve čtvrtek japonská vláda. Podle japonské agentury Kjódó, která se odvolává na vládní představitele, rakety nejspíš dopadly mimo japonskou výlučnou ekonomickou zónu. Jak poznamenala agentura Reuters, jde o šestý test za posledních dvanáct dní. Poblíž jihokorejské hranice rovněž přeletělo nejméně dvanáct severokorejských bojových letounů, na což Soul reagoval vysláním třiceti svých strojů.
6. 10. 2022Aktualizováno6. 10. 2022, 13:46|

Severní Korea odpálila další balistickou střelu, přeletěla území Japonska

Severní Korea odpálila další balistickou střelu, uvedly armády Japonska a Jižní Koreje. Podle japonských úřadů raketa přeletěla severní japonský ostrov Hokkaidó, než dopadla do moře. Vláda v Tokiu vyzvala lidi v ohrožené oblasti, aby se ukryli. Spojené státy, Japonsko a Jižní Korea slíbily rozhodnou odpověď.
4. 10. 2022Aktualizováno4. 10. 2022, 10:35|

Japonská vláda se otřásla. Premiér vyměnil ministry napojené na Moonovo uskupení

Japonský premiér Fumio Kišida ve středu vyměnil část své vlády, která přišla o přízeň veřejnosti kvůli nevyjasněným kontaktům s Církví sjednocení, známé také jako Moonovo uskupení. Kvůli kontaktům na tuto náboženskou organizaci atentátník zavraždil bývalého japonského předsedu vlády Šinzóa Abeho.
10. 8. 2022|