TÉMA

Agáta

Inspekce BIS se zajímá o únik informací o odposleších. Vyslechla i prezidenta Zemana

Prezidenta Miloše Zemana vyslechla inspekce Bezpečnostní informační služby, která vyšetřuje podezření na únik utajených informací. Návštěvu agentů potvrdil při své účasti u voleb svého nástupce sám prezident. Podle Deníku N šetření souvisí se Zemanovým dřívějším prohlášením, že tajná služba odposlouchávala jeho okolí, přičemž se odkázal na důstojníka BIS.
27. 1. 2023|

Státní zástupce obžaloval bývalého náměstka civilní rozvědky Blahuta

Státní zástupce obžaloval bývalého náměstka Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Zdeňka Blahuta, uvedl server Aktuálně.cz. Blahuta byl předloni v srpnu obviněn z podvodu a zneužití pravomoci úřední osoby kvůli hospodaření civilní rozvědky. Podle serveru je to poprvé, kdy se takto vysoce postavený důstojník českých zpravodajských služeb bude zodpovídat před trestním soudem.
23. 5. 2021|

Vyšetřovatel navrhl obžalovat exnáměstka ÚZSI Blahuta, píše Deník N

Pražské městské státní zastupitelství podalo návrh na obžalobu bývalého náměstka Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Zdeňka Blahuta, uvedl Deník N. Muž byl předloni v srpnu obviněn z podvodu a zneužití pravomoci úřední osoby kvůli hospodaření civilní rozvědky. Kvůli vysoké škodě za to v případě odsouzení hrozí až dvanáctiletý trest vězení.
23. 3. 2021|