TÉMA

Chlapec

Student zachránil chlapce, kterého v Ostravě napadli dva mladiství, dostal medaili

Šestnáctiletý student pomohl mladšímu chlapci, kterého za bílého dne přepadli na ulici v Ostravě dva mladiství pachatelé. Z kolemjdoucích jinak nikdo na incident nereagoval. Jan Baloun se napadeného zastal a odvedl jej z místa pryč. Za svůj odvážný čin získal medaili ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.
26. 2. 2024|

Ztracený britský chlapec se po šesti letech vrátil z Francie, kde ho ukrývala matka v kočovných komunitách

Policie v Británii vyšetřuje případ sedmnáctiletého chlapce, který se domů do Spojeného království vrátil po šesti letech. Tehdy se ztratil během dovolené ve Španělsku, nyní ho našli ve Francii. Podle britských médií jde o zvláštní případ, neboť před světem Alexe šest let ukrývala v kočovných komunitách jeho matka.
19. 12. 2023|

Nejde o peníze, ale o úspěšnost léčby, říká o váhání nad experimentálními léky náměstek Dvořáček

Když pojišťovna nechce proplatit léčbu vzácného onemocnění, není to kvůli penězům. V Interview ČT24 to řekl náměstek ministra zdravotnictví Jakub Dvořáček. Překážku, kvůli které pojišťovna odmítla uhradit například léčbu dvouletého Martina experimentálním lékem za sto milionů, podle něj představovaly pochyby, zda by taková léčba mohla být úspěšná. Zároveň ale Dvořáček – též někdejší ředitel Asociace inovativního farmaceutického průmyslu – zapochyboval o cenách, o které si výrobci léků za podobné přípravky říkají, a varoval, že mohou strmě růst. Pomoci by mohly společné evropské nákupy.
21. 10. 2023|

Odjíždíme k moři, řekl otec a bez svolení matky zmizel i s malým synem. Hledá je policie

Policisté z Plzeňského kraje pátrají po chlapci a jeho otci. Dítě, kterému je 4,5 roku a je svěřeno do péče matky, si bez jejího souhlasu otec vyzvedl a odjel s ním neznámo kam, napsali strážci zákona v úterý po 19. hodině na Twitteru.
11. 7. 2023|

Policie pátrala po čtrnáctiletém chlapci

Policie vyhlásila pátrání po čtrnáctiletém chlapci, který v pátek ráno odešel z domova. Později jej odvolala.
13. 5. 2023|

Pardubická nemocnice se dohodla na vyrovnání s rodinou chlapce v kómatu

Společnost Nemocnice Pardubického kraje se dohodla na mimosoudním vyrovnání s rodinou chlapce, který zůstal po operaci mandlí v roce 2017 v kómatu. Obě strany a pojišťovna podepsaly počátkem března dvě dohody o narovnání, podle nichž zdravotnická firma Pardubického kraje vyplatí náhrady nemajetkové újmy, oznámila mluvčí společnosti Kateřina Semrádová. Náhrady nákladů na péči bude nemocnice řešit zvlášť, dál se o nich jedná.
26. 4. 2023Aktualizováno26. 4. 2023, 11:58|

Liberecký soud začal projednávat případ chlapce, který utonul na koupališti v Českém Dubu

Okresní soud v Liberci začal projednávat případ chlapce, který v červenci 2020 utonul na koupališti v Českém Dubu na Liberecku. Zástupci vedoucího tábora Tomáši Mádrovi hrozí za usmrcení z nedbalosti až šestiletý trest vězení, podle státního zástupce neplnil své povinnosti. Mádr u soudu písemně vyjádřil lítost nad tím, co se stalo, a pozůstalým se omluvil. Svou vinu ale nevidí v rozsahu, v jakém ji prezentoval státní zástupce, uvedl ve svém vyjádření.
22. 2. 2023|

Policie vypátrala chlapce ze Zlína, z domu odešel v pátek

Policie odvolala pátrání po šestnáctiletém chlapci ze Zlína. V pátek odpoledne odešel z domu a vzal si s sebou většinu osobních věcí, oblečení a notebook. Na telefonické hovory chlapec nereagoval, uvedla po vyhlášení pátrání policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Podle dřívějších informací policistů se teenager mohl pohybovat ve Zlíně nebo v Praze ve společnosti drogově závislých. O pomoc při pátrání po hochovi žádala policie také veřejnost.
23. 1. 2023Aktualizováno24. 1. 2023, 08:56|

Policisté hledali osmiletého chlapce z Plzně, vypátrali ho v pořádku

Policisté ve čtvrtek vyhlásili pátrání po osmiletém chlapci z Plzeňska. Když pro něj matka přišla do školy, už tam nebyl. Chlapec již v minulosti podle policie utekl z domova. Těsně před 19. hodinou strážci zákona na Twitteru informovali, že se hlídce podařilo hocha vypátrat a že je v naprostém pořádku.
1. 12. 2022Aktualizováno1. 12. 2022, 19:18|

Policie ukončila pátrání po tříletém chlapci

Policie ukončila celostátní pátrání po tříletém chlapci, kterého odvedla jeho matka, ačkoliv bylo dítě rozhodnutím soudu svěřené do péče jiné blízké příbuzné.
16. 8. 2022Aktualizováno18. 8. 2022, 14:20|

Autorka článku popsala incident na Babišově mítinku. Zákrok asi nebyl v pořádku, shodují se experti

Redaktorka a autorka článku o zákroku policie na mítincích šéfa hnutí ANO Andreje Babiše Ivana Svobodová v pořadu 90' ČT24 podrobně popsala oba incidenty. Experti se shodli na tom, že zásahy policistů zřejmě nebyly v pořádku, podle nich je za každých okolností nutné, aby se policisté legitimovali. Situaci za alarmující označila v Událostech, komentářích také šéfka sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Naopak místopředseda ANO Radek Vondráček zkritizoval policejního prezidenta Martina Vondráška za to, že událost komentoval, aniž by byla řádně vyšetřena.
6. 8. 2022|

„Ta čepice neměla na jeho hlavě co dělat,“ řekl Vondrášek na adresu policisty z Babišova mítinku

S policistou, který před zákrokem na politickém mítinku Andreje Babiše (ANO) s občany nosil na hlavě propagační čepici Babišova hnutí, už bylo zahájeno kázeňské řízení. Řekl to policejní prezident Martin Vondrášek v Interview ČT24. Důvody samotného kontroverzního policejního zákroku hájil, podle něj policie zakročila proti pachateli přestupku. Zda byl zásah nepřiměřený, je podle něj potřeba prošetřit, do té doby se omlouvat za jednání policie nehodlá.
5. 8. 2022|

Policie odvolala pátrání po chlapci z Babic u Říčan, našli ho v Praze

Policie dnes od nočních hodin pátrala po dvanáctiletém chlapci z Babic u Říčan. Dopoledne ho našli v Praze, je v pořádku, oznámila policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.
28. 4. 2022Aktualizováno28. 4. 2022, 11:23|

Policie pátrala po chlapci z Unhoště, našel se v Praze

Policie pátrala po desetiletém chlapci z Unhoště na Kladensku. Odešel dopoledne kolem 11:00 z domova po menší rodinné rozepři. Večer byl nalezen v Praze. Je v pořádku, oznámil policejní mluvčí Pavel Truxa.
14. 4. 2022Aktualizováno14. 4. 2022, 20:25|

Malého chlapce vážně zranil pes. Muži, který ho venčil, uložil soud nepravomocně 10 měsíců vězení

Za vážné zranění malého chlapce psem poslal soud Jaroslava Pasteliaka na deset měsíců do vězení. Kříženec takzvaných bojových plemen loni na pražském Petříně prokousl dítěti hrudník a způsobil mu tříštivé zlomeniny žeber. Pasteliak, který psa venčil, k pondělnímu jednání bez omluvy nepřišel. Dříve uváděl, že pes není jeho, a vinu odmítal. Jeho obhájkyně argumentovala tím, že si chlapce měla lépe hlídat matka. Verdikt není pravomocný.
7. 2. 2022Aktualizováno7. 2. 2022, 16:38|

Policie na Liberecku pátrá po čtrnáctiletém chlapci, který je bez léků v ohrožení života

Policie pátrá po po čtrnáctiletém Václavu B., který utekl v neděli při vycházce z diagnostického ústavu v Liberci. Chlapec potřebuje léky, které u sebe nemá, a je proto v ohrožení života. Policie zveřejnila na webu fotografii pohřešovaného a žádá veřejnost o spolupráci při pátrání.
22. 11. 2021|