TÉMA

Ivana Mádlová

Sněmovna ani druhý den nedokončila první čtení vládního konsolidačního balíčku

Poslanci pokračovali v jednání o vládním úsporném balíčku, debata zatím trvá zhruba 22 hodin. Do rozpravy se v úvodním kole hlásili hlavně zástupci opozice, kteří vládní předlohu kritizují. Jednání o návrhu zákona, který má podle vlády zlepšit stav veřejných financí, skončilo těsně před půlnocí ze čtvrtka na pátek. Mimořádná schůze byla přerušena do pátečních devíti hodin ráno.
13. 7. 2023Aktualizováno14. 7. 2023, 00:03|

Sněmovna poslala do třetího čtení změny podpory uprchlíků. Opozice se hodiny snažila změnit program schůze

Jen o balíku zákonů o podpoře ukrajinských uprchlíků fakticky jednali poslanci v pátek.  Poslali ho do třetího čtení, opoziční ANO by chtělo z předlohy odstranit změny, které se týkají logopedů. Většinu dne ve sněmovně zabralo přednášení návrhů na změnu pořadu jednání. K zákonům se poslanci dostali až tři a půl hodiny po začátku schůze, nedošlo tedy na žádné třetí čtení.
10. 2. 2023Aktualizováno10. 2. 2023, 14:18|

Lídři z Plzeňského kraje debatovali o stavu sociálních služeb, společné řešení nenašli

Volební lídři z Plzeňského kraje v předvolební debatě hovořili o stavu sociálních služeb v Česku. Jak zajistit jejich financování nebo kvalitní a dostupnější péči, se neshodli. Hosty diskuse byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM). Debatu moderoval Jakub Železný.
21. 9. 2021|

Volební lídři z Plzeňského kraje hovořili o covidu. Přeli se o správnosti vládního postupu i očkování

Lídři politických stran, hnutí a uskupení v Plzeňském kraji diskutovali v další předvolební debatě České televize o covidu-19. Neshody nastaly například u očkování proti koronaviru nebo u tématu, které se týkalo postupu vlády při řešení pandemie. Naopak většina z krajských lídrů se shodla na pokračování nošení roušek a respirátorů ve veřejné dopravě a na dalších frekventovaných místech. Hosty byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM).
20. 9. 2021|

Lídři kandidátek z Plzeňského kraje souhlasí s růstem platů státních zaměstnanců. Neshodli se o kolik a kdy

Volební lídři z Plzeňského kraje v předvolební debatě diskutovali o růstu platů státních zaměstnanců. Na tom, že se tak má stát, se shodli. Spory ale vyvolává otázka načasování kroku a výše nárůstu. Hosty byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM). Debatu moderoval Jakub Železný.
20. 9. 2021Aktualizováno20. 9. 2021, 22:00|