TÉMA

Dopravní podnik města Ústí nad Labem

Nové značení, řády i trasy. Ústí nad Labem přeorganizovalo dopravu kvůli novým trolejbusům

Tápající cestující a zmatek – Ústí nad Labem má za sebou první pracovní den po jedné z historicky největších změn systému městské hromadné dopravy. Změnila se čísla jednotlivých linek, trasy i časové intervaly. Dopravní podnik cestujícím slibuje více místa ve vozech, na reorganizaci dopravy se připravoval víc než rok.
2. 5. 2024|

Do ústecké MHD se smí nastupovat jen předními dveřmi. Tvoří se fronty, spoje se zpožďují

Z mimořádného opatření platného v nočních spojích a jinak jen na jedné lince se od začátku roku stalo v Ústí nad Labem pravidlo – do všech městských autobusů a trolejbusů mohou cestující nastupovat takřa výhradně předními dveřmi. Výjimku má několik nejvytíženějších zastávek v centru, kde lze dál nastupovat všemi dveřmi. Cestující si na novinku zatím nezvykli, jejich odbavení způsobuje podle řidičů občas zpoždění. Dopravní podnik si ale od opatření slibuje zvýšení bezpečnosti i čistoty.
3. 1. 2024|

Na většině zastávek v Ústí nad Labem se bude kvůli bezpečnosti nastupovat jen předními dveřmi

Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPMUL) zavede od 1. ledna 2024 celodenní nástup předními dveřmi na většině zastávek. Dosud se předem nastupovalo jen do autobusů a trolejbusů od 20:00. Podnik reaguje na naléhání veřejnosti, které zesílilo po změnách na lince 57. Od léta kvůli problémovým jedincům jezdí pouze na trase Mojžíř – OD Květ – Mojžíř. Problémy se ale podle některých místních pouze přesunuly. Dopravní podnik tak zdůvodnil plošné opatření zvýšením bezpečnosti.
7. 11. 2023|

V souvislosti s napadením řidiče autobusu v Mostě policie obvinila mladistvého

V souvislosti s napadením řidiče autobusu městské hromadné dopravy v Mostě kriminalisté obvinili jednoho mladistvého. Viní ho z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. V pátek o tom informovala mluvčí policie Ilona Gazdošová. Řidič autobusu po sobotním útoku skončil v nemocnici.
11. 8. 2023|

Do Mojžíře už jen se strážníkem. Dopravní podnik upravil spojení s problémovou čtvrtí

Ústí nad Labem mění problémový spoj do vyloučené lokality Mojžíř. Místo trolejbusů, ve kterých cestující někdy slovně i fyzicky napadali řidiče nebo cestující, tam nově zajíždějí autobusy. Do nich ale můžou lidé nastoupit jenom předními dveřmi. Na bezpečnost tam navíc dohlížejí asistenti v dopravě, případně městští policisté.
31. 7. 2023|

Antimonopolní úřad zrušil tendr na 33 trolejbusů pro Ústí nad Labem. Město se odvolá

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil veřejnou zakázku na dodávku 33 parciálních trolejbusů pro Dopravní podnik města Ústí nad Labem. Rozhodnutí není pravomocné, s odvoláním na mluvčí úřadu o něm v pátek informoval server Zdopravy.cz. Primátor Petr Nedvědický (ANO) uvedl, že město se odvolá.
13. 8. 2021|