TÉMA

Černá skříňka

Auta mají černé skříňky. Dopravní experti je využívají k objasnění nehod

Dopravní experti využívají k objasnění nehod stále častěji data ze speciálních záznamových systémů v autech. Ty budou navíc do budoucna povinné. Dokáží z nich zjistit třeba přesnou rychlost vozu těsně před srážkou.
18. 12. 2022|

Podle záznamů z černé skříňky byl pád čínského boeingu úmyslný, píše WSJ

Záznamy z černé skříňky naznačují, že březnový pád Boeingu 737-800 letecké společnosti China Eastern Airlines, při kterém zahynulo 132 lidí, byl úmyslný. Píše to list The Wall Street Journal s odkazem na předběžnou analýzu amerických expertů, kteří se účastní vyšetřování pádu. Podle zdroje agentury Reuters vyšetřovatelé nenalezli známky o technické poruše stroje, a proto se zaměřili na chování pilotů. Čínský úřad pro civilní letectví informace nekomentoval.
18. 5. 2022|

V Číně našli druhou černou skříňku zříceného letadla

Šest dní po havárii letadla China Eastern Airlines, které mělo na palubě 132 lidí, se našla druhá černá skříňka. Zařízení by mělo pravděpodobně obsahovat záznamy letových údajů. S odkazem na agenturu Nová Čína o tom informují zahraniční agentury.
27. 3. 2022|

Indonéské námořnictvo vylovilo černou skříňku zříceného letadla

Potápěči indonéského námořnictva vylovili z Jávského moře černou skříňku Boeingu 737-500, který v sobotu havaroval krátce po startu z letiště v Jakartě. Informovala o tom s odvoláním na mluvčího námořnictva agentura Reuters.
12. 1. 2021|