TÉMA

Sportovci

Rusů a Bělorusů budou na olympiádě zřejmě jen jednotky, bojkot není namístě, myslí si šéf Národní sportovní agentury

Kritéria pro označení neutrálním sportovcem podle předsedy Národní sportovní agentury Ondřeje Šebka splní jen nízký počet Rusů a Bělorusů. Na příštích olympijských hrách v Paříži jich tak podle něj budou pouze jednotky. Případný bojkot Her českými sportovci tak není namístě, je prakticky vyloučeno, že by Moskva mohla olympiádu využít ke své propagandě, prohlásil v pořadu Události, komentáře.
12. 12. 2023|

Teď fotbalisté ano, nedávno tenistka ne. Hledá se cesta, jak řešit sportovní účast Rusů a Bělorusů

Díky mimořádnému schválení víz pro tři ruské a jednoho běloruského fotbalistu mohou tito hráči kazachstánského klubu Tobol Kostanaj nastoupit proti Plzni. Původně měli zákaz přicestovat a jejich tým hrozil bojkotem utkání. Vláda ale vydala usnesení, podle kterého do Česka můžou. Před měsícem přitom ruská tenistka do Prahy na mezinárodní turnaj nesměla. Situaci kolem startu ruských a běloruských sportovců jak na českém území, tak i na mezinárodních turnajích se věnovalo večerní vysílání ČT24.
30. 8. 2023Aktualizováno30. 8. 2023, 23:21|

Svoboda končí v komisi sportovců olympijského výboru. Za slova o válce dostal v armádě důtku

Olympijský vítěz David Svoboda skončí v Komisi sportovců Českého olympijského výboru. Řekl to po jednání s ministryní obrany Janou Černochovou (ODS) dva dny poté, co v rozhovoru v České televizi relativizoval ruskou válku proti Ukrajině. Svoboda je člen Dukly, a tedy voják. V armádě dostal za své výroky důtku.
31. 3. 2023|

V předvečer olympijských her hlásí Japonsko nejvyšší nárůst covidu od ledna

Už v pátek 23. července startují letní olympijské hry v Tokiu. Doprovází je přísná protiepidemická opatření, sportovci z celého světa se tak představí před prázdnými tribunami. Japonsko hlásí za den téměř dva tisíce nových případů nákazy koronavirem, jde o největší nárůst od letošního ledna. Přes osmdesát případů je také přímo v olympijské vesnici.
22. 7. 2021Aktualizováno22. 7. 2021, 21:16|

Na radnici v Boskovicích vzniká nová koalice v čele s ODS, ANO míří do opozice

Na radnici v Boskovicích na Blanensku se po rozpadu původní koalice mění vedení. Novou koalici utvoří pět stran v čele s ODS, nově včetně ČSSD a KDU-ČSL, do opozice míří ANO 2011 a STAN a Sportovci. Koalice se na boskovické radnici rozpadla ve druhé polovině března kvůli neshodám ohledně údajného střetu zájmů místostarosty Radka Mazáče (STAN a Sportovci). Koaliční smlouvu strany podepíšou 12. dubna.
7. 4. 2021|

Olympiáda se v Tokiu letos nekonala. Není ale první, v minulosti byly proti světové války

Měl to být svátek sportu. V japonském Tokiu se po 56 letech měly konat znovu letní olympijské hry. Pandemie ale byla proti a nejsledovanější globální událost roku odsunula o rok. Není to ale poprvé. V novodobé historii olympiád se v několika případech zrušily Hry úplně, jindy měnily pořádající zemi a ve dvou případech se konaly v podstatě „jen“ pro část světa. Důvodem byla vždy politika, letos ale bezprecedentně situace týkající se zdraví.
30. 12. 2020|

Kontroloři prověří, jak olympijský výbor zasahuje sportovcům do reklamy

Antimonopolní úřad prošetří omezení reklamy sportovců během olympijských her. Má podezření, že Český olympijský výbor (ČOV) spolu s Mezinárodním olympijským výborem zneužívají svého postavení při zasahování do reklamních a marketingových práv sportovců a dalších účastníků olympiád. ČOV neuspěl s kasační stížností a požadované obchodní záznamy musí úřadu vydat.
27. 11. 2020|