TÉMA

Protivín

Reportéři ČT: Starosta Protivína dostává od radnice zakázky za desítky milionů. Opozice to kritizuje, podle koalice je vše v pořádku

Jaromír Hlaváč (ODS) vede Protivín jako starosta a zároveň jeho firma dostává od téhož města zakázky za desítky milionů. Že je starosta jedním z největších dodavatelů radnice, je podle něj i místní vládnoucí koalice v pořádku. Opozice to kritizuje, ale bez úspěchu. A podle dalších to pak na malém městě takhle prostě chodí a nedá se s tím nic dělat. Jediným výsledkem je vyhrocená situace v místním zastupitelstvu i mezi protivínskými obyvateli. Pro Reportéry ČT natáčela Jana Neumannová.
26. 3. 2024|

Policie zajistila kvůli možné trestné činnosti zámek v Protivíně, píší Seznam Zprávy

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) nechala zajistit zámek a podzámčí v Protivíně na Písecku kvůli podezření, že jsou výnosem z trestné činnosti. Jde o insolvenci společnosti Diversity Capital (DC), přes kterou lidé v Česku investovali stamiliony korun. S DC je obchodně zčásti propojená skupina IC Group, která chtěla zámek přestavět na sídlo malajsijské královské rodiny. O postupu NCOZ v pátek informovaly Seznam Zprávy. Protivínský starosta Jaromír Hlaváč (ODS) řekl, že od zástupců IC Group nemá půl roku žádné informace.
19. 1. 2024|

Firma napojená na ruského podnikatele připravila klienty o miliardu. Policie se snaží zjistit, kam peníze zmizely

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu dohledávají zhruba miliardu korun, která zmizela z investiční společnosti Diversity Capital. Firma je součástí skupiny IC Group, kterou zakládal moskevský podnikatel Hasan Kučakov. Lidem slibovala zhodnocení jejich vkladů.
11. 1. 2024|

Kriminalisté vyšetřují firmu napojenou na ruské podnikatele. Figuruje v ní i český exposlanec

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) začala prověřovat investiční společnost Diversity Capital ze skupiny IC Group. Podle věřitelského výboru zmizela z firmy napojené na ruské podnikatele asi miliarda korun a jak zjistila Česká televize, zůstal zde jediný člen správní rady – bývalý poslanec za Sládkovy republikány Petr Vrzáň.
4. 10. 2023|

Firma vlastníka protivínského zámku je v insolvenci. Podle věřitelů dluží přes miliardu korun

Investiční firma Diversity Capital ze skupiny IC Group prověřovaná úřady kvůli vazbám na ruské podnikatele čelí insolvenčnímu řízení. Podle šéfa věřitelského výboru dluží lidem přes miliardu korun. Skupina v minulosti koupila také zámek v Protivíně a tvrdila, že za ní stojí malajský sultán. Soud už do firmy jmenoval předběžného správce.
3. 9. 2023|

Plány na opravu zámku v Protivíně se neuskutečnily. Úřady investici prověřují

České úřady vyšetřují okolnosti investice do zámku v Protivíně. Podle původních informací zástupců města měl zámek i přilehlé budovy koupit a opravit malajský sultán. Ukázalo se ale, že jde o skupinu IC Group s nejasnou vlastnickou strukturou a vazbami na ruské podnikatele. Firma je navíc propojena s investiční společností Diversity Capital, která investorům dluží stamiliony korun. Případu se věnovali redaktoři ČT Nikol Coufalová a Jiří Hynek.
2. 7. 2023|

Ruští podnikatelé v Česku vlastní desítky historických budov. Investice vyšetřuje finanční úřad

Finanční analytický úřad zkoumá původ peněz, které investovali ruští podnikatelé do několika desítek historických budov v Česku. Jde například o zámek Hrubá Skála ovládaný podnikatelem s vazbami na sankcionované oligarchy. Šetření se podle informací České televize týká i barokního zámku v Protivíně.
21. 3. 2023|

V Protivíně bude stát nový most. Po tom starém řidiči rok neprojedou

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) postaví nový most v Protivíně, kudy vede silnice I/20. Jde o hlavní tah z Českých Budějovic do Písku. Současný most je poškozený tak, že je nutné ho zbourat. Práce za zhruba 800 milionů korun začnou zřejmě v roce 2024. Potrvají dvě stavební sezony, starý most bude během prací rok neprůjezdný. Uvedl to Adam Koloušek z českobudějovické pobočky ŘSD.
25. 11. 2022|

Patnáctiletá dívka odešla z domova po hádce, policie ji vypátrala

Policie pátrala po patnáctileté dívce z Protivína na Písecku. Z domova odešla v pondělí odpoledne po rodinné hádce. Od té doby o sobě nepodala žádnou zprávu. O pátrání informoval v úterý v tiskové zprávě jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Před 20. hodinou pak na dotaz ČT24 doplnil, že teenagerku se podařilo vypátrat v krajském městě.
26. 7. 2022Aktualizováno26. 7. 2022, 19:47|

Most v Protivíně je ve špatném stavu. ŘSD a město jednají o opravě

Most nad hlavním tahem mezi Protivínem a Pískem je ve špatném stavu. Po silnici projedou tisíce aut za den. Na nebezpečí chátrající konstrukce dlouhodobě upozorňují sami řidiči. Most vlastní město Protivín, vede ale nad silnicí první třídy, kterou spravuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Jedním z navrhovaných řešení je to, že ŘSD most opraví v rámci plánované rekonstrukce nedalekého nadjezdu a přilehlých křižovatek. Na konkrétním předání stavby se ale strany ještě nedohodly.
25. 5. 2022|

Silvestrovské oslavy omezila vládní opatření. Na Václavském náměstí vítaly stovky lidí nový rok pyrotechnikou

Silvestrovské oslavy již podruhé zastínila pokračující pandemie covidu-19. Vláda s ohledem na ni schválila pravidla, která limitují počet účastníků hromadných akcí na padesát. Přesto se oslavy a různé další akce konaly. Na Václavském náměstí v Praze vítaly stovky lidí nový rok pyrotechnikou, a to navzdory zákazu. Některá města – zejména ta menší – připravila ohňostroje, k tradičnímu silvestrovskému plavání v řekách se navzdory teplému počasí sešli otužilci.
31. 12. 2021Aktualizováno1. 1. 2022, 07:04|

K zámku a zahradě v Protivíně přikoupil Malajský fond i budovy v podzámčí

Malajský královský fond koupil od města Protivín budovy v podzámčí a přilehlé pozemky. Prodej za téměř sedmnáct milionů korun schválili zastupitelé. Fond chce v prostorách vybudovat kulturně-obchodní centrum s ubytováním. Fond už v září koupil zámek Protivín s přilehlým parkem.
15. 12. 2021|

Chátrající zámek v Protivíně koupil Malajský královský fond. Udělá z něj hotel a vzdělávací centrum

Malajský královský fond koupil zámek Protivín i s přilehlým parkem. Památku chce do roku 2023 zrenovovat, stane se z ní ubytovací a vzdělávací zařízení s reprezentativním prostorem majitelů. Zámek, který svého času patřil i Karlu IV., se zapojí do investičního programu The Royal Capital Club, jejž založili členové aristokratických rodin včetně královských z východní Asie a další investoři. Investice bude zhruba půl miliardy korun.
7. 9. 2021|

Výsledky letošních senátních voleb platí, Nejvyšší správní soud žádné stížnosti nevyhověl

Výsledky letošních voleb do Senátu jsou definitivně platné, Nejvyšší správní soud (NSS) nevyhověl žádné ze sedmi stížností, které dostal v zákonné lhůtě. Jako poslední ve čtvrtek zamítl společný podnět Aliance národních sil a Jednotných, stojí na úřední desce. Stěžovali si na nerovný přístup do médií a nevýhody, které z toho plynou pro mimoparlamentní strany.
5. 11. 2020|