TÉMA

Tomáš Fiala

Od úterý je na světě víc než osm miliard lidí

Od úterý žije na planetě Zemi oficiálně přes osm miliard lidí, což je víc než kdykoli v historii. Překročení nového milníku oznámila Organizace spojených národů (OSN), která globálně mapuje statistiky porodnosti a úmrtnosti. Zvláště země s průměrně velmi mladou, či naopak stárnoucí populací v tomto ohledu řeší, díky jakým zdrojům se rostoucí lidstvo uživí.
15. 11. 2022Aktualizováno15. 11. 2022, 17:43|

Soud nepravomocně zpřísnil Fialovi trest za vraždu seniorů na 25 let. Jeho partnerovi potvrdil pět let

Soud v Pardubicích zpřísnil Tomáši Fialovi obžalovanému za dvojnásobnou vraždu seniorů ve Velké Pasece na Havlíčkobrodsku a za podvod trest na 25 let vězení. Původně mu Městský soud v Praze loni v lednu vyměřil 23 let. Pro obžalovaného Jiřího Nehybu soud potvrdil za podvod pět let vězení. Rozsudek není pravomocný, obhájce Fialy se na místě odvolal. Státní zástupkyně si ponechala lhůtu na případné odvolání.
18. 3. 2022Aktualizováno18. 3. 2022, 12:19|

Soud znovu řeší vraždu páru kvůli vile. Výjimečný trest vrátil odvolací soud k projednání

V případu dvojnásobné vraždy seniorů vypovídala v pondělí před pardubickým krajským soudem mimo jiné znalkyně. Vražda se stala v roce 2019 v obci Velká Paseka na Havlíčkobrodsku. Podle státní zástupkyně ji spáchal Tomáš Fiala, který vinu odmítá. Motivem údajně byla snaha získat historickou vilu v Praze.
22. 11. 2021|

Za vraždu páru kvůli vile soud uložil výjimečný trest 23 let vězení

Za dvojnásobnou vraždu motivovanou nepoctivým získáním vily v pražské Bubenči uložil soud Tomášovi Fialovi výjimečný trest 23 let vězení. Jeho přítel Jiří Nehyba si má odpykat pět let za pokus o podvod a má také zaplatit pět milionů korun jako peněžitý trest. Verdikt není pravomocný, oba mladíci vinu odmítají. Těla zavražděného páru nalezla policie ve vodní nádrži Švihov po několika měsících pátrání.
8. 1. 2021Aktualizováno8. 1. 2021, 15:00|

V případu vraždy na Sázavě došlo k obratu. Obžalovaný Fiala odmítl, že by s ní měl co do činění

Čtyřiadvacetiletý Tomáš Fiala obžalovaný z dvojnásobné vraždy partnerského páru kvůli historické vile v pražské Bubenči u soudu změnil výpověď. Popřel svoje tvrzení ze září loňského roku, podle kterého dvaasedmdesátiletou majitelku při pobytu na Sázavě zabil její o 15 let mladší partner a on následně v sebeobraně usmrtil jeho. Uvedl, že s vraždou muže ani ženy nemá nic společného.
6. 1. 2021|

Po napínavém souboji ve Strakonicích zvítězil o desítky hlasů Tomáš Fiala za ODS

Senátorem za dvanáctý volební obvod Strakonice se stane ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala (za ODS). Získal 50,13 procenta hlasů, těsně tak porazil Luboše Peterku (za KDU-ČSL). Fiala v horní komoře parlamentu nahradí dosavadního senátora Karla Kratochvíleho (ČSSD). K volbám na Strakonicku přišlo ve druhém kole 15 procent voličů.
10. 10. 2020|

Senátní duel na Strakonicku: O křeslo v horní komoře se utkají Tomáš Fiala a Luboš Peterka

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 12 – Strakonice budou voliči vybírat mezi  Tomášem Fialou (za ODS) a Lubošem Peterkou (za KDU-ČSL). K volbám v prvním kole přišlo 35,44 procenta voličů. Dvanáctý senátní obvod tvoří celý okres Strakonice, západní část okresu Písek a západní část okresu Prachatice. Ředitel strakonické nemocnice Fiala postoupil s 27,84 procenta hlasů. Starosta městysu Radomyšl Peterka získal 15,01 procenta hlasů. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
5. 10. 2020|

Na Strakonicku se o mandát senátora utkají Tomáš Fiala (za ODS) a Luboš Peterka (za KDU-ČSL)

V druhém kole senátních voleb v obvodu Strakonice se utká ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala (za ODS) a starosta městysu Radomyšl Luboš Peterka (za KDU-ČSL). Peterka o druhé místo do posledních sečtených hlasů bojoval s Petrem Kalinou (ANO). Mandát neobhájil současný senátor za obvod Strakonice Karel Kratochvíle (ČSSD). K volbám přišlo 35,44 procenta voličů.
3. 10. 2020|