TÉMA

Rozloučení

Fiala ocenil spolupráci se Zemanem i přes neshody

Miloš Zeman s Petrem Fialou (ODS) spolu naposledy pracovně povečeřeli jako prezident s premiérem. Bilancovali spolupráci, která nebyla vždy nekonfliktní.
6. 3. 2023|

Maďarská prezidentka Nováková udělila Zemanovi nejvyšší vyznamenání své země. Společně podpořili V4

Den po státní návštěvě rakouského prezidenta přijela do Prahy ještě maďarská prezidentka Katalin Nováková. Podobně jako Alexander Van der Bellen se přijela i ona především rozloučit s Milošem Zemanem, který má před sebou poslední dny ve funkci. Při návštěvě mu udělila nejvyšší maďarské státní vyznamenání Maďarský záslužný kříž. Sejde se ale i s jeho zvoleným nástupcem Petrem Pavlem. Ten do funkce nastoupí 9. března, den poté, co Zeman skončí.
3. 3. 2023Aktualizováno3. 3. 2023, 21:59|

Tisíce lidí se ve Vatikánu loučí se zesnulým emeritním papežem Benediktem XVI.

S úderem deváté hodiny dopolední se veřejnosti v pondělí otevřely dveře vatikánské Svatopetrské baziliky, kde je až do čtvrtečního pohřbu vystavena rakev se zesnulým emeritním papežem Benediktem XVI. Rozloučit se přicházejí tisíce lidí.
2. 1. 2023Aktualizováno2. 1. 2023, 11:15|

30 let zpět: Poslední den Václava Havla jako prezidenta ČSFR

Dne 20. července 1992 Václav Havel skončil ve funkci prezidenta Československa. Tu zastával od 29. prosince 1989, kdy jej zvolil ještě komunistický parlament. Byl tak posledním prezidentem Československa, které zaniklo koncem téhož roku. Na zámku v Lánech ještě promluvil k přítomným hostům a novinářům. Na Hradě se s ním osobně rozloučili i premiér Václav Klaus a Milan Uhde.
20. 7. 2022|

Poslední rozloučení s Petrem Uhlem se uskuteční na Den lidských práv

Symbolicky na Den lidských práv, 10. prosince, se ve strašnickém krematoriu uskuteční poslední rozloučení s Petrem Uhlem. Má být podle jeho rodiny oslavou naplněného života statečného člověka. Bude možné ho sledovat i před velkou obřadní síní na obrazovkách.
4. 12. 2021|

Ve Šlapanicích se rozloučili s Libuší Šafránkovou. Herečka se tam podle místních vždy vracela

Několik stovek lidí se ve Šlapanicích přišlo rozloučit se zesnulou herečkou Libuší Šafránkovou. Do kostela, kde se konala zádušní mše, pustili organizátoři jen omezený počet lidí. Ostatní zájemci postávali kolem kostela, případně seděli v zahradě, kam farnost instalovala velkoplošnou obrazovku s přenosem dění v chrámu.
2. 7. 2021|

Praha se rozloučila s karosami, městské autobusy budou téměř všechny nízkopodlažní

Značka autobusů Karosa je v městské hromadné dopravě v Praze takřka minulostí a stejně tak autobusy s vysokou podlahou. Dopravní podnik je bude nasazovat pouze na dvě „retro“ linky – podobně jako jezdí na dvou linkách tramvaje T3 v původním provedení. Většinu zbylých karos rozprodá. Nejde přitom o zvlášť stará vozidla, ve Vysokém Mýtě vyrobili poslední z nich v polovině minulého desetiletí.
4. 12. 2020|

Lidé se budou moci v pátek rozloučit v pražském Rudolfinu s režisérem Jiřím Menzelem

Lidé se budou moci v pátek mezi 10. a 18. hodinou rozloučit v pražském Rudolfinu s režisérem Jiřím Menzelem. Vdova tak reaguje na zájem přátel a kolegů, původně se totiž veřejné rozloučení konat nemělo. Menzel zemřel 5. září ve věku 82 let. Smutnou zprávu oznámila manželka Olga minulý víkend na svém facebookovém profilu.
13. 9. 2020Aktualizováno13. 9. 2020, 09:57|