TÉMA

Potravinová pomoc

Potravinové banky otevírají nové výdejny, pomoc se dostává do míst, kde dosud chyběla

Potravinová pomoc je nově dostupnější. Napříč Českem od začátku července vzniká síť 150 výdejen, kam si pro potravinový balíček můžou přijít lidé v nepříznivé životní situaci. Výdejny jsou v místech, kde potravinové banky zatím nebyly. Kromě kamenných výdejen začaly balíčky s potravinovou pomocí rozvážet i pojízdné výdejny.
19. 7. 2023|

Česko v úterý udělilo Ukrajincům 3600 víz. Nemocnice uprchlíkům nabízejí ubytování

Česko udělilo lidem zasaženým ruskou invazí na Ukrajinu doposud přes 245 tisíc víz. V úterý jich přibylo 3600. Informace ve středu na Twitteru zveřejnilo ministerstvo vnitra. Po pondělním nárůstu běženců zhruba o dvě tisícovky se počet nově udělených víz vrátil k podobnému počtu jako koncem minulého týdne. Do pomoci uprchlíkům z Ukrajiny se zapojují nemocnice napříč republikou – nabízejí jim ubytování.
30. 3. 2022Aktualizováno30. 3. 2022, 17:17|

Lidí potřebujících pomoc přibývá. Potravinová banka v Hustopečích se téměř vyprázdnila

Zásoby potravin ve skladu potravinové pomoci v Hustopečích na Břeclavsku už jsou téměř vyčerpané. Lidé jsou přitom velmi štědří, což potvrdil i zájem z poslední potravinové sbírky, která proběhla na podzim. Lidí, kteří potřebují pomoc, je však stále více, potraviny je tak nyní nutné dovážet z centrálního skladu v Brně.
24. 3. 2021|

Potravinovou pomoc potřebuje stále víc amerických rodin

Karanténa a začínající hospodářská krize tvrdě dopadají na chudé americké rodiny. Uzavření škol také přerušilo státem dotovaný program stravování pro žáky a studenty z nemajetných rodin. V hlavním městě Spojených států nemá dost peněz na kvalitní jídlo každá pátá domácnost.
27. 4. 2020|