TÉMA

Autoškoly

Češi si připomínali oběti dopravních nehod. Jejich počet mají pomoci snížit nové trenažéry

Bohoslužbami, pietami nebo koncerty na řadě míst lidé v neděli v rámci světového dne obětí dopravních nehod vzpomínali na ty, kteří tragicky zahynuli. V Česku jde letos o 431 mrtvých, vloni bylo za celý rok 454 obětí dopravních nehod. Asociace autoškol se nyní zaměří na prevenci agresivního chování řidičů.
19. 11. 2023|

Autoškoly zdraží o tisíce korun kvůli růstu cen pohonných hmot

Dražší kurzovné nebo speciální palivové příplatky. Autoškoly budou reagovat na rostoucí ceny pohonných hmot zdražováním, uvedla pro Českou televizi Asociace autoškol. Lidem, kteří už kurzy navštěvují, se částka většinou nezmění, nově registrovaní ale zaplatí i několik tisíc korun navíc.
12. 3. 2022|

O půlnoci končí nouzový stav. Hospitalizovaných s covidem-19 dál ubývá, reprodukční číslo ale stouplo

O půlnoci z neděle na pondělí v Česku končí nouzový stav. Opatření proti šíření koronaviru se nově budou řídit pandemickým zákonem. Řada opatření tak zůstává i nadále kvůli vážné epidemické situaci platná. Proti tomu se ohradili například zátupci horských profesí, cykloprotest pak v neděli organizovalo politické hnutí Otevřeme Česko – Chcípl PES. V sobotu přibylo 2198 potvrzených případů, v mezitýdenním srovnání o čtyřicet víc. Reprodukční číslo stouplo na 0,9. V nemocnicích je nejméně pacientů s onemocněním covid-19 od 27. prosince.
11. 4. 2021Aktualizováno11. 4. 2021, 17:12|

PŘEHLEDNĚ: Co se zpřísní od soboty

Další zpřísnění opatření začne platit od půlnoci z pátku na sobotu. Kabinet obnovil zákaz návštěv pacientů na lůžkách akutní péče, ubytovací služby bude nově možné využívat pouze na služební cestě. Lidé také budou moci pobývat ve vlastních rekreačních objektech pouze s členy jedné domácnosti. Respirátory budou povinné jen pro autoškoly. Do Česka nesmějí přicestovat cizinci z jiných než nezbytných důvodů bez ohledu na takzvaný cestovatelský semafor, kterým se dosud řídily podmínky cest.
28. 1. 2021Aktualizováno29. 1. 2021, 19:54|

Česko přešlo do čtvrtého stupně PES. Co byste měli vědět?

S půlnocí Česko vstoupilo do čtvrtého stupně protiepidemického systému PES. Mnohá protiepidemická opatření se tak znovu zpřísňují. Vrací se zákaz nočního vycházení nebo povinnost zavření provozoven restaurací. Vláda však stanovila také řadu výjimek. Proti původnímu schématu PES tak například zůstávají otevřené obchody.
17. 12. 2020|

Autoškoly by chtěly otevřít o dva týdny dříve. Hovoří o veřejném zájmu

Datum otevření mají stanoven na 11. května, ale chtěli by 27. duben. Asociace autoškol lobbuje u vlády za dřívější datum. Argumentuje veřejným zájmem i vysokými ztrátami.
21. 4. 2020|