TÉMA

DHL

Města a obce bojují proti zrušení některých poboček pošty. Počet je konečný, upozorňuje podnik

Představitelé měst a obcí v těchto dnech jednají o rušených pobočkách České pošty. Ta sice avizovala, že je připravená seznam rušených poboček upravit, jejich počet – tři sta – je ale neměnný. Hlavním důvodem je vysoká ekonomická ztráta podniku. Obce se snaží hledat řešení, navrhují třeba přeměnu poboček v Poštu partner. Státní firma ale tvrdí, že ani taková forma se jí nevyplatí.
12. 4. 2023|

Zájem o dovoz jídla nebo balíků zůstává vysoký i po otevření restaurací a obchodů

Poptávka po kurýrních službách zůstává i po uvolnění protipandemických opatření vysoká. Česká televize oslovila největší společnosti rozvážející jídlo, nákupy a balíčky. Zájem o rozvoz hotového jídla podle nich neklesá, a to navzdory tomu, že jíst v restauracích je možné už dva týdny a na zahrádkách téměř měsíc. Množství objednávek nákupů a balíků pak sice mírně pokleslo, dál ale zůstává vysoko nad obvyklými hodnotami před pandemií. Například Česká pošta odbavuje zhruba o 30 tisíc balíků týdně víc, než tomu bylo ve stejném období před dvěma lety.
15. 6. 2021|

Přepravci zažívají nejrušnější týden v roce, nabrali kurýry. Většina stále garantuje doručení do Vánoc

Kvůli vánočním balíčkům zaměstnávají přepravci aktuálně až o polovinu více řidičů, některé společnosti zavádějí i rozvoz o víkendu. Termíny garance dodání dárků pod stromeček se u jednotlivých přepravců liší. Někde slibují včasné doručení i u balíku poslaného 22. prosince.
16. 12. 2020|

Mobil na doručovatele, víc výdejních míst, cyklokurýři. Zásilkové služby se chystají na adventní nápor

Zásilkové služby se připravují na vánoční nápor. Česká pošta slibuje možnost kontaktovat doručovatele. Zásilkovna zvýšila počet výdejních míst. I letos firmy využijí pomoc brigádníků a zvyšují mzdy.
26. 11. 2019|

Provozovatel brněnského letiště chce zvýšit počet nákladních linek. Staví novou logistickou halu

Bývalé vojenské prostory u brněnského letiště budou sloužit novému účelu. Na jejich místě provozovatel letiště staví logistickou halu. Pronajímat si ji bude zásilková společnost DHL Expres, která by díky přímému napojení na ranvej mohla využívat pro rozvoz zásilek i leteckou nákladní přepravu.
25. 11. 2019|