TÉMA

The Rolling Stones

Karel III. přiletěl do Paříže, Macron mu uspořádal recepci ve Versailles

Britský král Karel III. se svou manželkou Camillou ve středu přiletěli do Paříže na třídenní státní návštěvu. Monarcha se odpoledne následně setkal s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem a první dámou Brigitte Macronovou u pařížského Vítězného oblouku, pod nímž král symbolicky zažehl věčný oheň pro Francii. Večer se ve Versailles konala na počest královského páru slavnostní banket.
20. 9. 2023Aktualizováno20. 9. 2023, 22:44|

Nového alba Rolling Stones se fanoušci dočkají v říjnu, předskakuje mu singl Angry

Rolling Stones definitivně ukončili dohady, zda chystají nové album. Oznámili, že deska Hackney Diamonds vyjde 20. října a rovnou z ní představili singl Angry. Od předchozího studiového alba s původními skladbami A Bigger Bang dělí novinku osmnáct let.
6. 9. 2023|

„Specialista na opravy skel otevírá v září 2023.“ Novinový inzerát může být šifra nového alba Rolling Stones

Kapela Rolling Stones vydá v září už jednatřicáté studiové album. Aspoň tak dešifroval britský deník The Guardian vzkaz v nenápadném inzerátu uveřejněném v londýnském deníku Hackney Gazette. Podle listu je reklama na opravu skel ve skutečnosti vzkazem od Rolling Stones. Legendární rockeři pravdivost teorie nepotvrdili.
24. 8. 2023|

Mick Jagger slaví osmdesátiny. Zvláštní fenomén, říká o něm Mišík

Mick Jagger, jeden z nejslavnějších hudebníků planety, slaví osmdesátiny. Jeho The Rolling Stones byli svého času populárnější než The Beatles. Od britské královny obdržel šlechtický titul. Dodnes se udržuje ve skvělé fyzické kondici, je známý svým humorem a má vřelý vztah k Česku.
26. 7. 2023|

Velký knižní čtvrtek doporučuje novinky Hůlové, Hornbyho i ukrajinskou kroniku zpravodajů ČT

Deset novinek tuzemských i zahraničních autorů přináší čtenářům od 23. března Velký knižní čtvrtek. Do výběru napříč žánry, jímž knihkupci a nakladatelé chtějí upozornit na čtenářsky atraktivní tituly, se dostaly knihy od Nicka Hornbyho, Petry Hůlové, Michaela Žantovského i zpravodajů České televize.
23. 3. 2023|

Představa, že všechno na světě řídí pár lidí, je směšná, říká Žantovský

Ředitel Knihovny Václava Havla, někdejší prezidentův mluvčí a diplomat Michael Žantovský v nové knize líčí zážitky s významnými osobnostmi světového dění: od Havla přes Margaret Thatcherovou až po Rolling Stones. V Interview ČT24 sdělil, že v knize S prominutím řečeno mu šlo o kontrast velikosti historie a všední reality. „Protože i ti slavní a mocní jsou nakonec jenom obyčejní lidé,“ uvádí.
20. 3. 2023|

Beatles a Rolling Stones mnoho společného nenahráli. Možná to změní příští album Stounů

Dva bývalí členové Beatles Paul McCartney a Ringo Starr se možná objeví na příštím albu Rolling Stones. Americký týdenk Variety přišel s informací, že hudebníci již část materiálu nahráli v Los Angeles. Produkce alba se blíží do fáze mixování, co se objeví na finální podobě desky, si ovšem zatím nechávají hudebníci pro sebe.
23. 2. 2023|

Zemřel Jeff Beck, jeden z nejlepších kytaristů všech dob

Ve věku 78 let zemřel jeden z nejlepších kytaristů všech dob, Brit Jeff Beck. Držitel několika cen Grammy a člen rokenrolové síně slávy posouval hranice blues, jazzu a rock'n'rollu. Zemřel v úterý poté, co se „nakazil bakteriální meningitidou“, uvedla agentura Reuters s odvoláním na prohlášení Beckových zástupců.
12. 1. 2023|

Majetek ruských oligarchů dohledává ve Francii zvláštní oddělení. Ve zmrazování pokračuje i Itálie

Francouzské úřady dál zmrazují nemovitosti sankcionovaných Rusů, hlavně v Paříži a na Azurovém pobřeží. Ministerstvo hospodářství zřídilo zvláštní oddělení, které dohledává majetek oligarchů a jejich rodinných příslušníků, na něž nemovitosti často rychle převáděli. V přípravě je také zákon, který by umožnil zmrazený majetek zabavit.
5. 8. 2022|

„Nechápu, proč mě máte rádi.“ Hvězdy pop music na kameru odhalují, co obnáší popularita

Hudební dokumenty zažívají zlatou éru. Odhalují se v nich třeba aktuální vítězky cen Grammy Billie Eilish a Taylor Swiftová, které se tak fanouškům prezentují přesně ve světle, v jakém chtějí. Nový snímek z produkce deníku The New York Times s názvem Framing Britney Spears ukazuje, že zpěvačka Britney Spearsová před lety takovou kontrolu nad svým veřejným obrazem neměla. Jsou intimní dokumenty skutečně pravdivé?
18. 3. 2021|

Daft Punk končí. Nedostupná dvojice za sebou zanechá roky tance, který měnil pop-music

Slavné francouzské hudební duo Daft Punk po 28 letech končí. Ikony elektronické taneční hudby to v pondělí oznámily v osmiminutovém videu nazvaném Epilogue. Za svoji kariéru vytáhly elektronickou taneční hudbu na největší pódia, přesto zůstali zahaleni tajemstvím, které jejich přitažlivost jenom zvyšovalo. Jaký je jejich příběh?
23. 2. 2021|

S rouškou hrát nebudu, má jasno frontman skupiny Katapult Olda Říha. Je prý „bejk", co ničí lidi

Tuzemská rocková kapela Katapult vznikla před 45 lety, když opustila jméno Mahagon. Na podzim chystá turné Nostalgie, osud koncertů je ale nejasný kvůli koronaviru. „Představa, že budu muset hrát do roušek, nepřichází v úvahu,“ má jasno kytarista a zpěvák Olda Říha. Podle svých slov si nedokáže představit konec Rolling Stones, svůj ale ano. „Stanu se vedoucím pekla,“ prohlásil v rozhovoru ve Studiu 6, který s ním vedla Jolka Krásná.
8. 8. 2020|

„You Are The Champions“. Kapela Queen zahrála pro zdravotníky v první linii

Kapela Queen vydala novou verzi slavného hitu „We Are The Champions“. Píseň s upraveným textem adresuje všem, kteří bojují s koronavirem v první linii. Výtěžek poputuje do nadace Světové zdravotnické organizace (WHO) pro potírání nemoci COVID-19. Už dříve boj proti šíření nákazy podpořili Paul McCartney, Elton John, Lady Gaga, Billie Eilish nebo Rolling Stones.
2. 5. 2020|

WHO spustila celosvětovou iniciativu pro nalezení vakcíny a léku proti koronaviru

Řada zemí po celém světě se připravuje na postupné uvolňování protikoronavirových ochranných opatření. Premiéři úspěšných zemí v boji s virem včetně Rakouska, Česka, Nového Zélandu či Dánska se dohodli na spolupráci při vývoji vakcíny a léků. Rakouští žáci se začátkem května vrátí k výuce, skupiny dětí se ale budou ve školách střídat po dnech. Všechny německé spolkové země zavedou povinnost zakrývání nosu a úst ve veřejné dopravě a obchodech. Světová zdravotnická organizace zahájila globální iniciativu, která má urychlit vývoj, výrobu a spravedlivou distribuci vakcín a léků pro zvládnutí pandemie koronaviru.
24. 4. 2020Aktualizováno25. 4. 2020, 16:16|
30 let svobody

Co zanechalo 30 let svobody na kulturní scéně? Rolling Stones, Entropu i Český sen

Kolja získal Oscara, do Prahy se přivalili Rolling Stones, nadšení i kritiku sklidila stavba Tančícího domu a Václav Havel v pětasedmdesáti letech natočil filmový debut. U příležitosti výročí sametové revoluce se ČT24 ve speciálním pořadu ohlédla za třiceti lety na kulturní a společenské scéně. Jako hosté se k bilanci přidali scenáristé Zdeněk Svěrák a Petr Jarchovský, divadelní režisér David Radok, herec Ondřej Vetchý, historik architektury Zdeněk Lukeš nebo výtvarník David Černý.
7. 11. 2019|