TÉMA

Prezidentská kampaň

BIS odhalila, že ruský agent platil známým osobnostem za šíření ruské propagandy v Česku

Bezpečnostní informační služba (BIS) podle ředitele Michala Koudelky odhalila, že jeden z dlouhodobých agentů Ruska v České republice zajistil za úplatu několika tisíc eur šíření ruské propagandy, která se týkala rusko-ukrajinské války. Koudelka to řekl na konferenci o dezinformacích ve sněmovně. Zdrojem dezinformací je podle zjištění ČT také ruské kulturní centrum v Praze. Funguje dále i navzdory tomu, že jeho zřizovatel je na sankčním seznamu.
25. 9. 2023Aktualizováno25. 9. 2023, 19:20|

Petr Pavel chce kandidovat na prezidenta, sbírá petiční podpisy

Generál ve výslužbě Petr Pavel je rozhodnut zúčastnit se lednových prezidentských voleb. Připravuje se na kandidaturu, vyhlásit ji chce v srpnu. Na počátku července hodlá zveřejnit transparentní účet. Ve středu potvrdil, že začal se sběrem podpisů pod petici.
29. 6. 2022Aktualizováno29. 6. 2022, 13:31|

Bloomberg jako mediální problém. Agentura prezidentského kandidáta zatrhla investigativní články o demokratech

Bude Michael Bloomberg dalším americkým prezidentem? Miliardář a zároveň bývalý starosta New Yorku oznámil, že bude v blížících se nejsledovanějších volbách světa kandidovat za demokraty proti Donaldu Trumpovi. Má to ale jeden „mediální“ háček. Bloomberg vlastní zpravodajskou agenturu, která teď kvůli jeho boji o prezidentské křeslo dostala zákaz psát investigativní články o všech kandidátech Demokratické strany. Je práce novináře i v takovém případě pořád svobodná?
30. 11. 2019|

Sněmovna reprezentantů zahájí kroky k sesazení Trumpa. Naléhal na Zelenského, aby prověřil Bidena

Americký prezident Donald Trump opakovaně vyzýval nového ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby spolupracoval s jeho právníkem Rudim Giulianim a americkým ministrem spravedlnosti na vyšetřování jeho demokratického politického rivala Joea Bidena. Vyplývá to z hrubého přepisu červencového telefonátu obou prezidentů, který zveřejnil Bílý dům. Joe Biden je favoritem na demokratickou kandidaturu v amerických prezidentských volbách, které budou příští rok. Americká Sněmovna reprezentantů avizovala, že kvůli tomu zahájí proces přípravy ústavní žaloby na prezidenta Donalda Trumpa.
24. 9. 2019Aktualizováno25. 9. 2019, 17:24|