TÉMA

Billie Eilish

Grammy za album roku má počtvrté Taylor Swiftová, je to rekord

Albem roku se na hudebních cenách Grammy stala deska Midnights od Taylor Swiftové, která tuto kategorii opanovala už počtvrté, což je nový rekord. V dalších z celkem 94 kategorií cenu převzaly například Billie Eilish za píseň roku, Miley Cyrusová za nahrávku roku či Victoria Monét za objev roku. Během slavnostního ceremoniálu v Los Angeles policie v poutech odvedla rappera Killera Mikea, který předtím stačil vyhrát tři zlaté gramofonky.
5. 2. 2024Aktualizováno5. 2. 2024, 12:04|

Talent generace Z. Billie Eilish se stane komiksovou hrdinkou vlastního života

Zpěvačka a skladatelka Billie Eilish má i ve svých jednadvaceti letech o čem vyprávět. Patří k jedné z největších hvězd současné světové hudební scény. I proto ji nakladatelství TidalWave Productions zařadilo po bok jejích kolegyň, jako je třeba Tina Turner, a rozhodlo se život Billie Eilish odvyprávět v komiksu.
7. 10. 2023|

Maďarský festival Sziget čeká až půl milionu návštěvníků

Desetitisíce lidí se sjely na 30. ročník hudebního festivalu Sziget v Budapešti. Začal ve čtvrtek, kdy byla největším tahákem kapela Florence and the Machine. K hlavním hvězdám patří rapper Macklemore, zpěvačky Billie Eilish a Lorde nebo skupina Imagine Dragons. Očekává se až půl milionu návštěvníků, dohromady zahraje asi osm set interpretů.
11. 8. 2023|

Beyoncé, Adele nebo Kendrick Lamar vévodí nominacím na Grammy. Překvapila znovuobnovená ABBA

Americká Národní akademie hudebního umění a věd vyhlásila nominace pro 65. ročník cen Grammy, které bude udílet na počátku února příštího roku v Los Angeles. Nejvíce nominací patří zpěvačce Beyoncé. Ta je také nejčastěji nominovanou umělkyní na Grammy v její více než šedesátileté historii.
16. 11. 2022|

All Too Well. Nejlepší videoklip podle MTV natočila Taylor Swiftová

Výroční cenu americké televize MTV za nejlepší hudební videoklip získala zpěvačka Taylor Swiftová. Ocenění si vysloužila desetiminutovou verzí snímku k hitu All Too Well: The Short Film. K vítězům v dalších kategoriích patří mimo jiné zpěvačka Billie Eilish, rappeři Jack Harlow a Lil Nas X, zpěvák Harry Styles, rapperka a zpěvačka Nicky Minaj, skupina Red Hot Chili Peppers nebo vítěz loňské soutěže Eurovize Maneskin.
29. 8. 2022|

Skončilo Glastonbury. Paul McCartney a Billie Eilish spojili generace, Zelenskyj mluvil o svobodě

O víkendu vyvrcholil festival Glastonbury, jedna z nejslavnějších světových akcí populární a rockové hudby. I na opožděné oslavě padesátin dával prostor nejen hudbě, ale i politickým názorům. Hlavními hudebními hvězdami byli třeba Paul McCartney nebo Billie Eilish, na dálku se se vzkazem připojil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
27. 6. 2022|

Festival Glastonbury slaví odložené padesátiny. Popřeje mu Billie Eilish i McCartney a možná přijde i bahno

Po dvojnásobném odkladu zaviněném pandemií covidu-19 se v plné parádě vrací festival Glastonbury. Jedna z největších hudebních přehlídek na světě slaví půlstoletí existence. Ke gratulantům se přidá americká zpěvačka Billie Eillish či exbrouk Paul McCartney. K hvězdám patří i rapper Kendrick Lamar.
22. 6. 2022|

Grammy za album roku získal Jon Batiste, na ceremoniálu promluvil Zelenskyj

Zpěvák Jon Batiste, který byl nominovaný na jedenáct cen Grammy, si z nedělního ceremoniálu odnáší pět sošek včetně prestižního Alba roku za desku We Are. Ta je poctou jeho rodnému městu New Orleans. Písní roku se stala skladba Leave the Door Open skupiny Silk Sonic, což je společný projekt zpěváka Bruna Marse a rappera Andersona Paaka. Objevem roku je zpěvačka Olivia Rodrigová, v jedné z kategorií uspěl i Český národní symfonický orchestr. Na ceremoniálu promluvil v předtočeném videu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
4. 4. 2022Aktualizováno4. 4. 2022, 12:18|

Adele opanovala Brit Awards. Poprvé se nesoutěžilo podle pohlaví

Britská popová zpěvačka Adele uspěla v letošním ročníku hudební soutěže Brit Awards. Odnesla si ceny umělkyně roku, písně roku i alba roku. Ocenění pro kapely dostala rocková skupina Wolf Alice. Novinkou letošního ročníku bylo, že organizátoři zrušili kategorie podle pohlaví.
9. 2. 2022|

Zlaté glóby vyhrál western Síla psa, nejlepším muzikálem je West Side Story

Nejlepším dramatickým filmem roku 2021 je podle Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu western Síla psa s Benedictem Cumberbatchem. Výsledky Zlatých glóbů každoročně naznačují, které filmy mají šanci uspět na Oscarech. Cenu za režii si odnesla Jane Campion právě za Sílu psa. V kategorii muzikál a komedie zvítězil film West Side Story Stevena Spielberga. Nejvíce nominací, po sedmi, mělo drama Belfast o životě v Severním Irsku na konci 60. let a právě vítězná Síla psa.
10. 1. 2022Aktualizováno10. 1. 2022, 08:16|

Šťastnější a dospělejší než kdy jindy? Billie Eilish vydala desku, na níž řeší úskalí globální slávy

Billie Eilish vydala druhou desku, podle mnohých nejočekávanější popové album letošního roku. Po názvem Happier Than Ever řeší devatenáctiletá zpěvačka toxické vztahy, sebehodnotu i globální slávu. Základ tvoří electropop, do nějž v šestnácti písních proniká jazz, techno i country. Eilish desku opět napsala s bratrem Finneasem, před jejím vydáním také změnila image. Již teď album registruje enormní zájem třeba na Apple Music.
3. 8. 2021|

„Nechápu, proč mě máte rádi.“ Hvězdy pop music na kameru odhalují, co obnáší popularita

Hudební dokumenty zažívají zlatou éru. Odhalují se v nich třeba aktuální vítězky cen Grammy Billie Eilish a Taylor Swiftová, které se tak fanouškům prezentují přesně ve světle, v jakém chtějí. Nový snímek z produkce deníku The New York Times s názvem Framing Britney Spears ukazuje, že zpěvačka Britney Spearsová před lety takovou kontrolu nad svým veřejným obrazem neměla. Jsou intimní dokumenty skutečně pravdivé?
18. 3. 2021|

No Time to Die, uklidňuje Billie Eilish Jamese Bonda

Není čas zemřít (No Time to Die) hlásí název chystané bondovky i její titulní písně. Skladbu k pětadvacátému snímku s agentem 007 složila a nazpívala Billie Eilish, jedna z největších hvězd současné hudební scény. Teprve osmnáctiletá zpěvačka a skladatelka zveřejnila audioverzi písně na svém YouTube kanále a vzápětí nasbírala miliony zhlédnutí.
14. 2. 2020|

Billie Eilish ovládla letošní Grammy. Připomeňte si rozhovor, který nedávno poskytla České televizi

Americká zpěvačka Billie Eilish ovládla letošní Grammy ve všech čtyřech hlavních kategoriích. Cenu si odnesla za nejlepší píseň, nejlepší album roku, nejlepší nahrávku a za objev roku. Připomeňte si rozhovor s touto zpěvačkou, který poskytla České televizi loni v srpnu při pražském koncertu.
27. 1. 2020|

Grammy omládly. Osmnáctiletá Billie Eilish ceny sotva pobrala

Udílení amerických hudebních cen Grammy ovládla osmnáctiletá americká zpěvačka a skladatelka Billie Eilish. Zvítězila ve všech čtyřech hlavních kategoriích: cenu si odnesla za nejlepší album roku, nejlepší píseň, nejlepší nahrávku i za objev roku. Udílení prestižních ocenění poznamenalo úmrtí slavného basketbalisty Kobeho Bryanta, který v neděli společně se svou dcerou zahynul při havárii vrtulníku v Kalifornii.
27. 1. 2020|
Video

Billie Eilish, atentát na Heydricha ve 3D nebo mostecká Severka. Nejsledovanější letošní videa na webu ČT24

Emotivní reportáže, nečekané situace při natáčení, unikátní rozhovory či amatérské záběry. Jaká videa patřila na webu ČT24 v roce 2019 k nejsledovanějším? Zaujala například oprava vlaku Slovenská strela, rekonstrukce útoku na zastupujícího říšského protektora, ale i neobvyklá videa z přírody – jako například souboj kance s medvědem.
31. 12. 2019|

Recenze: Billie Eilish vypustila na Prahu své běsy

Billie Eilish: momentálně nejsledovanější teenager na planetě, nejvíce skloňované jméno hudebního světa a nově i královna nejprestižnější hitparády v Americe. Modla všech náctiletých vyprodala koncert v Praze za čtyři minuty, a proto musel být z Fora Karlín přesunut do O2 areny. Mezi své děsy a běsy vzala více než osmnáct tisíc fanoušků. A byla to sakra dobrá exkurze.
21. 8. 2019|