TÉMA

Sázení

Ministerstvo financí prověří, jestli Babiš výzvou k sázení neporušil zákon

Policie obdržela několik podnětů kvůli tomu, že neúspěšný kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) na Twitteru pod příslibem zisku vyzval lidi, aby si vsadili na výsledek prezidentských voleb a odevzdali mu svůj hlas. Mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík České televizi řekl, že policie podněty předala ministerstvu financí, které se jimi bude zabývat.
31. 1. 2023|

Omezit kácení kolem elektrického vedení se snaží distributor s vědci. Pod dráty sázejí nízký porost

Vědci z Mendelovy univerzity s distribuční firmou EG.D chtějí omezit kácení dřevin u elektrického vedení. Zahájili řízené sázení rostlin v ochranném pásmu vedení vysokého i velmi vysokého napětí, pro které vědci připravili tři druhy směsí. Cílem je zvýšit druhovou rozmanitost a také ušetřit náklady.
20. 10. 2021|

Lidé v Česku už na fotbalové Euro vsadili přes 66 milionů korun

Největší české sázkové kanceláře evidují přes 66 milionů korun vsazených na mistrovství Evropy ve fotbale, které začíná v pátek večer. Nejvíc zatím lidé sázejí na zápas Belgie s Ruskem, zájem se však očekává hlavně u pondělního utkání české reprezentace se Skotskem. Kanceláře odhadují celkový objem sázek na Euro na více než 2,5 miliardy, což by mělo překonat poslední fotbalové MS v Rusku.
11. 6. 2021|

Místo „kapříků“ tentokrát zachytily záznamy „petky“. Dva aktéři fotbalové kauzy s policií spolupracují

Policie vyšetřuje již déle než čtyři měsíce fotbalový skandál týkající se údajného ovlivňování utkání. Vychází z videozáznamů, odposlechů i výpovědí některých stíhaných. Podle kriminalistů ovlivňovali rozhodčí na pokyny shora zápasy kvůli postupům některých týmů, ale i kvůli sázkám. Na veřejnost se ale zatím dostaly jen střípky informací. Širší obraz se pokusili sestavit Reportéři ČT Adéla Paclíková a Ondřej Golis.
23. 2. 2021|

Vteřina dějepisu: Víte, kolik kilo párků byste 22. dubna 1957 koupili za výhru ve Sportce?

„Neříkej, že se ti smůla lepí na paty. Neříkej, že jsi smolař. Dokud jsi nezkusil štěstí v Sazce,“ nabádala k sázení jedna z dobových reklam. V roce 1957 možnosti, jak naráz zbohatnout (byť velmi nepravděpodobně), rozšířila loterijní hra Sportka. První losování se uskutečnilo na Velikonoční pondělí, 22. dubna. Vsazeno bylo přes 1,6 milionu sázenek. Jedna sázka přišla na tři koruny – věděli byste, kolik jste tehdy mohli vyhrát?
22. 4. 2020|
Události komentáře

Pokud Maláčová navrhne bankovní daň, skončí koalice, pohrozil Babiš

Premiér Andrej Babiš (ANO) je připraven vypovědět koaliční smlouvu, pokud by ministryně práce a sociálních věcí z ČSSD Jana Maláčová předložila jako poslanecký návrh zavedení bankovní daně. Maláčová o takové možnosti hovořila v Otázkách Václava Moravce. Babiš však věří, že jde o marketingový tah - upozornil, že zdanění bank není v programovém prohlášení vlády ani v koaliční smlouvě. Andrej Babiš byl hostem úterních Událostí, komentářů.
1. 10. 2019|

Skotsko čelí změnám klimatu. Za rok zalesnilo plochu o velikosti deseti tisíc fotbalových hřišť

Řada zemí se snaží lépe vzdorovat změnám klimatu sázením stromů. Mezi průkopníky patří Skotsko, kde rozlehlé lesy kdysi musely ustoupit zemědělství. Loni tam poprvé s pomocí soukromých společností zalesnili víc než deset tisíc hektarů plochy. Stromy pomáhají i jako přirozená bariéra proti záplavám.
13. 8. 2019|
Doporučujeme

Etiopané vysázeli za den rekordních 353 milionů stromů. Během sta let přišli skoro o všechny lesy

Etiopie zřejmě drží rekord v počtu vysázených stromů za jeden den. Obyvatelé východoafrického státu jich vysadili víc než 353 milionů. Akce je součástí vládního programu, který podporují mezinárodní agentury OSN a ekologické organizace. Vládní zaměstnanci dostali kvůli sázení stromů volno. Zemi v posledních letech trápí sucha.
30. 7. 2019Aktualizováno3. 8. 2019, 14:33|