TÉMA

Rakovnicko

Dodávka na Rakovnicku se zřítila z rozestavěného mostu, dva lidé zemřeli

U Krupé na Rakovnicku ráno po pádu dodávky z rozestavěného mostu zemřeli dva lidé, další dva utrpěli vážná zranění, záchranáři je transportovali do pražských nemocnic. Dodávka se stavebními dělníky dostala smyk a zřítila se z patnácti metrů. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, uvedla krajská policejní mluvčí Michaela Richterová.
29. 1. 2024Aktualizováno29. 1. 2024, 16:25|

Kriminalisté obvinili bývalého starostu obce Milý ze zpronevěry

Kriminalisté obvinili bývalého starostu obce Milý na Rakovnicku ze zpronevěry několika milionů korun z obecní kasy a dalších trestných činů. Hrozí mu až deset let vězení. O stíhání exstarosty informovala policejní mluvčí Michaela Richterová. Jméno neuvedla. Server iDNES už dříve napsal, že jde o Zdeňka Kvasničku (SNK).
30. 10. 2023|

Hledači kovů objevili na Rakovnicku šperky z období stěhování národů. Mají nevyčíslitelnou hodnotu

Amatérští hledači kovů, kteří spolupracují s archeology, našli loni na Rakovnicku unikátní šperky – zlatý prsten a přezku z období stěhování národů. Vykládané jsou českými granáty a almandiny, které pocházejí zřejmě z Indie a Srí Lanky. Výzkum šperků různými odbornými pracovišti trval rok. Veřejnost by je mohla spatřit v létě příštího roku.
11. 11. 2021|

Přehrada Kryry má zavlažit lounské chmelnice. Stát se chystá na výkupy pozemků

Plán na novou přehradu na Lounsku postoupil do další fáze. Stát uvolnil bezmála čtyři sta milionů korun na výkup pozemků a Povodí Ohře s ním začne příští rok. Regiony Lounska a Rakovnicka patří k nejvyprahlejším oblastem v zemi a vodní nádrž Kryry je má zásobovat vodou v obdobích sucha, vedle toho sloužit i k rekreaci.
2. 2. 2021|
Sucho

Stát se pokusí najít 200 milionů korun na výkup pozemků u Rakovníka. Vzniknout tam mají vodní nádrže

Vláda projedná dodatečné finance na výkup pozemků pro vodní nádrže Senomaty a Šanov. Podle ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD) by mělo jít zhruba o 200 milionů korun. Rakovnicko patří k nejsušším oblastem v Česku. Vodní díla mají podle premiéra Andreje Babiše (ANO) pomoci zemědělcům, zejména chmelařům, a průmyslovým firmám. Vedle toho stát připravuje více než miliardu korun na projekty zaměřené na zadržení vody v krajině.
17. 7. 2019Aktualizováno17. 7. 2019, 15:15|