TÉMA

Lenka Krobotová

V Dejvickém divadle si umíme říkat věci do očí, říká herečka Lenka Krobotová

Lady Macbeth hraje ve slavné tragédii v rámci Letních shakespearovských slavností herečka Lenka Krobotová, která je také součástí Dejvického divadla. V rozhovoru pro Interview ČT24 mluví o tom, v čem je tamní soubor specifický i zda se umí někdy pohádat. Zároveň přiznává, že je stále těžší se navzájem překvapovat.
18. 7. 2022|

Nad Hradem se smráká. Letním shakespearovským slavnostem letos vládne Macbeth

Jednou z nejslavnějších divadelních her o touze po moci začínají Letní shakespearovské slavnosti. Na Pražském hradě se usadí Marek Němec jako Macbeth. Tragédie i komedie alžbětinského dramatika se opět budou odehrávat pod širým nebem na hradních nádvořích nejen v Praze, ale také v Brně, Ostravě a Bratislavě. Divadelní festival kromě Macbetha uvede další tři novinky, včetně scénického koncertu.
28. 6. 2022|

Výročí 17. listopadu připomněl na Václavském náměstí Koncert pro budoucnost

Na Václavském náměstí pokračovaly oslavy výročí 17. listopadu Koncertem pro budoucnost. Minulý rok se zde podle organizátorů sešlo více než 130 tisíc lidí. Letos ale kvůli pandemickým opatřením koncert probíhál v uzavřeném areálu a vysílal se na internetu. V těžkých dobách bylo podle organizátorů ještě důležitější připomínat si hodnoty, díky kterým žijeme ve svobodném státě. Promluvila třeba rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, Lenka Krobotová s herci z Dejvického divadla nebo bývalý německý prezident Joachim Gauck. Z hudebníků zahráli například Plastic People of the Universe, Klára Vytisková nebo Tomáš Klus.
17. 11. 2020|

ČT mimořádně zpřístupnila 25 filmů

Česká televize ze svého videoarchivu mimořádně vybrala pětadvacet kinosnímků, které poslouží jako ohlédnutí za tuzemskou porevoluční kinematografií. Společnou mají nominaci na některou z českých filmových cen (většina dokonce ocenění i získala) a také omezenou dobu, po kterou je lze zhlédnout. V iVysílání si tyto filmy můžete přehrát jen do 12. dubna 2020.
28. 3. 2020|

Prodávat drogy, vydělávat a donášet. Nový seriál Zrádci vede do středu drogové mafie

Šestidílnou kriminální sérii Zrádci, která mapuje práci protidrogové policie, bude od příští neděle vysílat Česká televize. Režíroval ji Viktor Tauš, scénář napsal Miro Šifra. Seriál vznikl na základě zkušeností policistů z terénu. Spolupracovala na něm i Národní protidrogová centrála. Hrají Václav Neužil, Lenka Krobotová nebo Cyril Dobrý.
16. 2. 2020|

Viktor Tauš natáčí Zrádce, v chystané krimisérii pronikne do obchodu s drogami

Česká televize se pustila do obchodu s pervitinem. Ale jen ve skutečností inspirovaném příběhu, který právě natáčí v Chomutově. Novou minisérii Zrádci z prostředí česko-vietnamské drogové mafie režíruje Viktor Tauš, podepsaný pod kriminálkami Modré stíny a Vodník.
15. 9. 2019|

A zelený mužík zatleskal... ČT uvede detektivní baladu Vodník

Vražda dítěte, k níž došlo před čtvrtstoletím, se zvláštním způsobem překrývá s dějem Erbenovy balady. Hororově ponurá minisérie Vodník je novým případem Detektivů od Nejsvětější Trojice. Případ s řadou nesrovnalostí budou od 31. března řešit po tři večery na ČT1.
31. 3. 2019|
Události komentáře

„Sami nevíme, jestli je to mystifikace.“ Seriál Most! na obrazovkách ČT vystřídá Zkáza Dejvického divadla

Populární seriál Most! vystřídá od pondělí na ČT1 jiná série – Zkáza Dejvického divadla. Děj se točí kolem toho, jak herci poté, co nedostali od magistrátu grant, musí sehnat peníze na další fungování divadla sami. Protagonisté nového seriálu – a zároveň herci Dejvického divadla – Lenka Krobotová, Martha Issová, Martin Myšička a Pavel Šimčík v něm hrají sami sebe. Okolnosti vzniku seriálu i to, zda jde o mystifikaci, či realitu, popsali v pátečních Událostech, komentářích v rozhovoru s Danielou Písařovicovou.
2. 3. 2019|