TÉMA

Michal Isteník

Brněnský Hamlet se hádá sám se sebou. Má duši Michala Isteníka a tělo Martina Mihála

Městské divadlo Brno otevře novou sezonu nejznámější Shakespearovou tragédií. Hamleta uvádí s podtitulem Hádala se duše s tělem a v interpretaci, kterou se režisér Stanislav Moša rozhodl zdůraznit rozporuplnost titulní postavy. Dánského prince hrají Martin Mihál a Michal Isteník, nikoliv v alternaci, ale zároveň. Shakespearovu hru chystají v této sezoně i další scény.
6. 9. 2023|

Lišku a Isteníka dovezl brněnský Fichtl do dospívání za normalizace

Divadlo Bolka Polívky se vrátilo do normalizačního Československa. V nové hořké komedii Fichtl prožívá své bouřlivé dopívání parta kluků v osmdesátých letech na malém městě. Edu hraje Pavel Liška, představitel všech ostatních osmnácti postav je Michal Isteník. Příběh z doby, kdy „život běžel na jeden válec“, dokresluje na jevišti živá hudba.
18. 5. 2023|

Záměna dětí pokračuje. Společné soužití Kukaček je složitější, než si myslely

Do vysílání České televize se vrací seriál Kukačky. Druhá řada pokračuje ve sledování osudu dvou rodin, které se musejí vyrovnat se záměnou dětí. Ukazuje se, že žádné řešení není jenom dobré a že rodiče pro své děti udělají cokoliv. První díl příběhu Holcových a Kadlecových nabídne ČT1 v pátek 20. ledna.
11. 1. 2023|

Když dobrovolní hasiči čelí fake news, je lepší, kdyby radši hořelo

Po světové premiéře na Berlinale se i tuzemští diváci dozví, proč je lepší „Kdyby radši hořelo“. Filmová komedie Adama Kolomana Rybanského vstoupila do českých biografů 16. června. Podezření z terorismu na české vsi a ohrožení pomlázky v ní řeší Miroslav Krobot, Michal Isteník či Anna Polívková.
17. 6. 2022|

Déčko nabídne večerníček Ivana Trojana, barevného Křemílka a Vochomůrku i pořad o moderních technologiích

Televizní kanál Déčko vstupuje do devátého roku své existence. V nových zábavně-vzdělávacích pořadech se zaměří na rozvoj kompetencí, které jsou pro současné děti stěžejní, na finanční a digitální gramotnost, občanskou výchovu, kreativitu nebo zdravý životní styl. Poprvé také divákům představí výsledek mnohaleté, náročné práce, a to úvodní a původně černobílou sérii třinácti Pohádek z mechu a kapradí v barvě. Premiéru bude také mít nový večerníček Kdopak by se čerta bál, kterému hlas propůjčil Ivan Trojan. Novinky nabídnou i oblíbené weby Déčko.cz a ČT edu.
2. 9. 2021|
Doporučujeme

Jako Luďan z Mostu jsem nemohl do hospody, ale lidi už vědí, kdo jsem, těší Martina Hofmanna

Herec Martin Hofmann se v době největší popularity seriálu Most!, kde měl jednu z hlavních rolí, vyhýbal prý raději lidem. O letošních prázdninách ho ale potkat lze – alespoň v divadle a v kině. Jako král Leontes se vrátil na Letní shakespearovské slavnosti a v biografech se brzy představí coby jeden z titulních hrdinů komedie Prvok, Šampon, Tečka a Karel. O svých rolích a popularitě mluvil jako host Interview ČT24. Zavzpomínal ale i na nedávno zesnulého Milana Lasicu.
27. 7. 2021|

„Kdyby radši hořelo,“ přejí si obyvatelé vesnice v komedii, kterou natáčejí filmaři na Kroměřížsku

Režisér Adam Koloman Rybanský natáčí v těchto dnech na Kroměřížsku komedii s názvem „Kdyby radši hořelo“. Sbor dobrovolných hasičů v ní čelí úplně jiné výzvě než oheň, klidný život ve vsi totiž naruší podezření na akci teroristů. Film vzniká v koprodukci České televize. Hlavní hrdiny si zahrají Miroslav Krobot, Michal Isteník nebo Anna Polívková. Premiéra v kinech je v plánu na začátek roku 2022.
10. 3. 2021|

Co had, to zločin. Filip Renč začal na jihu Moravy natáčet nový krimiseriál Hlava Medúzy

Nový seriál s názvem Hlava Medúzy začal v brněnském studiu České televize natáčet režisér Filip Renč. Jde o kriminální sérii, jejímž symbolem se stal stejnojmenný Rubensův obraz. Diváci se můžou těšit na osm epizod, které budou kombinací skutečných kriminálních případů a fikce.
22. 8. 2019|

Dycky Shakespeare! Zimní pohádka zavede diváky na Sicílii i do české hospody

Kvůli zamotanému ději se dramaturgové tuzemských divadel Zimní pohádce spíše vyhýbají. Podle tvůrců Letních shakespearovských slavností je ale neprávem opomíjenou hrou slavného alžbětinského dramatika. Vybrali si ji proto jako novinku letošního ročníku. V premiéře ji odehráli v úterý na nádvoří Pražského hradu.
26. 6. 2019|

Eda z Mostu! je známý svůdník. Michal Isteník hraje vikomta de Valmont

Milostné intriky, manipulace a hrátky s city druhých jsou tématem inscenace Nebezpečné vztahy, kterou uvede Městské divadlo Brno. V roli vikomta de Valmont se představí Michal Isteník. Televizní diváci ho znají jako výčepního Edu z populárního seriálu Most!, v Brně ale řadu let patří k oporám BuranTeatru a Městského divadla.
5. 4. 2019|
168 HODIN

A příště už nedržet úhel. Seriál Most! odkryl herecký talent Zdeňka Godly

„Drž úhel,“ napomíná hostinský Eda romského popeláře Frantu v televizním seriálu Most! a nutí ho sedět za stolem tak, aby nebyl vidět z ulice. Pro postavu mosteckého Roma i pro jeho představitele Zdeňka Godlu ovšem platí všechno, jen ne neviditelnost. Režiséři i seriáloví kolegové se shodují, že v neherci Godlovi dřímal přirozený talent, který se naplno projevil právě v Mostu!.
4. 2. 2019|