TÉMA

Pistole

Při besedě ve školce policista náhodně vystřelil. Všichni jsou v pořádku

V jedné z přerovských mateřských škol ve čtvrtek při besedě s dětmi policista při manipulaci se zbraní náhodně vystřelil. Při incidentu se nikdo nezranil, okolnosti vyšetřuje odbor vnitřní kontroly. Podle zástupců přerovské radnice se událost odehrála v mateřské škole v Dvořákově ulici. Besedy s policisty se podle informací ČTK zúčastnilo dvanáct předškoláků, součástí byla i ukázka rozložení a složení zbraně. Zbraň policistovi vystřelila po přednášce.
2. 3. 2023Aktualizováno2. 3. 2023, 18:39|

30 let zpět: Útok na atašé kuvajtského velvyslanectví

V Praze byl před svým bytem postřelen atašé kuvajtského velvyslanectví Salam Jassim Al Mubarak. Vyšetřovatelům se podařila zajistit zbraň, ze které neznámý pachatel střílel. Jednalo se o speciální typ pistole ze 70. let, který byl určen pro příslušníky I. správy StB.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
24. 9. 2022|

Colt číslo 539 370. Gabčíkova pistole je na světě

Když se Josefu Gabčíkovi zasekl samopal a bomba vržená Janem Kubišem v zatáčce v pražské Libni Reinharda Heydricha jen zranila, pokoušel se ho Gabčík ještě zastřelit pistolí – opět bezvýsledně. Co se s Gabčíkovou zbraní Colt 1903 Pocket Hammerless stalo, dlouho nebylo jasné. Nyní, 80 let po útoku na Heydricha, je však opět na světě. Historici ji nazývají svatým grálem československého protinacistického odboje.
27. 5. 2022|

Expolicistka z Minneapolis, která si spletla pistoli s taserem, dostala dvouletý trest

Bývalá americká policistka Kimberly Potterová, která loni v dubnu v Minneapolisu zastřelila 20letého černocha Daunteho Wrighta při silniční kontrole, dostala dvouletý trest vězení. Potterová při zákroku omylem použila pistoli místo elektrického paralyzéru. Soudkyně Regina Chuová se rozhodla pro nižší trest, než který chtěla prokuratura a jaký za podobný zločin doporučují státní předpisy, a to vzhledem k polehčujícím okolnostem, informovala agentura AP. Wrightovi rodiče po rozsudku vyjádřili s délkou trestu hlasitý nesouhlas.
18. 2. 2022|

30 let zpět: Pachatele krádeže zbraní se nedařilo vypátrat

Na střední odborné škole federálního policejního sboru v Holešově došlo před třiceti lety k jedné z největších krádeží zbraní u nás. Zloději vzali sedmdesát samopalů a dvanáct pistolí. Ani po týdnu se vyšetřovatelům nepodařilo najít pachatele.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
27. 12. 2021|

Ministerstvu obrany se nedaří dotahovat velké zbrojní nákupy. Mnohé jsou zpožděné

Strategické nákupy pro českou armádu za téměř 70 miliard korun nabírají zpoždění. Ministerstvu obrany se je nedaří dokončit. Jde o bojová vozidla pěchoty, samohybná děla i protiletadlové rakety. Vojáci mluví o nutnosti nahradit zmíněnou zastaralou techniku už přinejmenším šest let. Pokud se smlouvy nepodepíšou do voleb, bude o nich zřejmě rozhodovat nová vláda. Opozice v tom vidí rizika dalšího zpoždění.
22. 5. 2021|

Německý soud posuzuje případ vojáka s falešnou identitou. Podle prokuratury chystal útok na politika

Za velkého zájmu médií začal ve čtvrtek ve Frankfurtu nad Mohanem proces s nadporučíkem německé armády, který se podle prokuratury vydával za běžence ze Sýrie a hodlal pod touto falešnou identitou zavraždit prominentního politika. Chtěl, aby z útoku byli obviňováni migranti. Obhajoba tvrdí, že nyní 32letý Franco A. je obětí štvanice. Sám obžalovaný novinářům řekl, že nikomu ublížit nechtěl.
20. 5. 2021Aktualizováno20. 5. 2021, 19:30|

V Bulharsku začaly parlamentní volby. Borisovův osud je nejistý, očekává se těsný souboj

Voliči v Bulharsku rozhodují o novém složení parlamentu. Průzkumy předpovídají těsný souboj současného premiéra Bojka Borisova s opozičními socialisty. I přes skandály, jež vedly loni v létě k masivním protestům, je dosavadní předseda vlády stále pro některé favoritem. V případě vítězství by se tento populista dostal k moci již počtvrté. V boji o křesla je ale i mnoho nových hráčů, kteří mohou výsledky zásadně zamíchat.
4. 4. 2021|

VIDEO: Ozbrojený muž přepadl taxikáře. S autem i penězi ujížděl na Slovensko

Se zbraní v ruce přepadl v Hranicích na Přerovsku čtyřiačtyřicetiletý muž taxikáře. Donutil ho vydat mu peníze i auto, se kterým poté uprchl. Na Břeclavsku naboural do dvou policejních aut a policisté ho poté zhruba padesát kilometrů pronásledovali přes česko-slovenské hranice. Muže z Novojičínska zastavily až zátarasy a varovný výstřel na dálnici D2 u Malacek.
26. 7. 2019Aktualizováno26. 7. 2019, 12:19|

Střílel na zaměstnavatele své přítelkyně. Soud ho potrestal dvanácti lety vězení

Krajský soud v Olomouci potrestal Martina Havelku ze Vsetínska za pokus o vraždu zaměstnavatele své družky dvanácti lety vězení. Havelka na muže vystřelil z ulice, když byl v koupelně. Kulka ho minula ve vzdálenosti zhruba třiceti centimetrů. Muže chtěl potrestat za to, že jeho družce nevyplatil peníze. Původně mu hrozilo až dvacet let vězení, proti verdiktu se odvolá.
18. 7. 2019|

Policie v Berlíně podnikla rozsáhlou razii proti pašerákům zbraní

Speciální policejní komando provedlo ráno v Berlíně rozsáhlou razii proti mezinárodnímu gangu pašeráků zbraní. Kvůli ilegálnímu dovozu zbraní ze Slovenska je vyšetřováno deset lidí, uvedlo berlínské státní zastupitelství, podle něhož byli v souvislosti s případem zatčeni dva muži. Slovenská policie potvrdila, že na případu spolupracuje s kolegy z Německa. Deník Die Welt původně psal o zbraních z České republiky.
24. 1. 2019Aktualizováno24. 1. 2019, 17:20|