TÉMA

Police nad Metují

Po nehodě v Polici nad Metují je sedm zraněných včetně dětí

V Polici nad Metují na Náchodsku před supermarketem v úterý odpoledne osobní auto srazilo několik lidí. Sedm jich utrpělo zranění, sdělila ČT mluvčí královéhradecké krajské záchranky Lucie Hanušová. Mezi zraněnými jsou podle záchranářů i dvě děti, jedno bylo přepraveno do nemocnice letecky. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Případ policie vyšetřuje, podle starosty měl řidič zřejmě zdravotní indispozici a nehodu nezpůsobil úmyslně.
9. 4. 2024Aktualizováno9. 4. 2024, 18:59|

U Náchoda začal archeologický průzkum, poslední krok před dlouho očekávanou stavbou obchvatu

Začal archeologický průzkum na trase budoucího obchvatu Náchoda. Samotná stavba, na kterou místní obyvatelé i projíždějící řidiči čekají desítky let, by měla začít vznikat napřesrok. Ředitelství silnic a dálnic již má stavební povolení, zbývá mu ještě vybrat zhotovitele.
10. 11. 2023|

Na trati do Broumova na Náchodsku je kvůli opravám kolejí výluka, potrvá do konce května

Začala nepřetržitá výluka na trati mezi Broumovem a Policí nad Metují. Místo vlaků jezdí autobusy, cestující ale nemají garantovaný přestup na všechny navazující spoje. S omezením musí počítat také turisté mířící do Adršpašsko-teplických skal.
4. 4. 2023|

Ve čtvrtek proběhnou volby v pobytových zařízeních v karanténě, týkají se jen pěti institucí

Volby v pobytových zařízeních, která jsou v karanténě, se budou ve čtvrtek konat pouze v Královéhradeckém a Jihomoravském kraji. Většina krajů totiž žádné instituce v karanténě kvůli pandemii koronaviru nemá. Vyplývá to z informací, které Česká televize získala v jednotlivých krajích. Na čtvrtek 1. října přitom připadají volby v uzavřených zařízeních, jako jsou domovy seniorů, hospice nebo LDN. Jde o jeden ze tří zvláštních způsobů hlasování podle speciálního zákona, který v srpnu schválili poslanci.
1. 10. 2020|

Hasiči dostali požár továrny v Polici pod kontrolu. Zásah trval 35 hodin

Požár tovární haly v Polici nad Metují na Náchodsku se podařilo po 35 hodinách uhasit. Požářiště si nyní převezme majitel haly, strojírenská společnost Hauk. Škody se odhadují na sto milionů korun. Hasiči, policie a další specialisté příčinu ohně vyšetřují.
7. 5. 2020|

Požár haly v Polici neohrozí výrobu ani pracovní místa, slibuje spolumajitel firmy

Rozsáhlý požár, který zasáhl v noci z úterý na středu jednu z firem v Polici nad Metují na Náchodsku, dostali hasiči pod kontrolu po více než devíti hodinách. Škoda podle odhadů dosáhne 100 milionů korun. Výrobu firmy Hauk, která dodává díly například Škodě Auto, by ale oheň ohrozit neměl.
6. 5. 2020Aktualizováno6. 5. 2020, 18:10|

Do Jaroměře se sice vrátily vlaky, utrpení cestujících ale nekončí. Náhradní autobusy pojedou až do Police

Do Jaroměře opět jezdí vlaky. Rekonstrukce nádraží ale zdaleka není u konce a stanice ani není průjezdná. Zatím tedy jezdí vlaky pouze směrem do Hradce Králové, zatímco na tratích do Liberce i Trutnova trvá výluka. Dálkoví cestující tedy musí nadále přestupovat do autobusů. A protože v oblasti začínají zase jiné výluky, na některých trasách se tak situace spíše zhoršila.
25. 10. 2019|

Věřitelé a soud schválili reorganizační plán textilky Veba Broumov. Vyrábět se bude dál

Věřitelé a soud schválili reorganizační plán firmy Veba Broumov, která patří k největším českým textilkám. Plán počítá se zachováním výroby a pracovních míst. Věřitelé by při reorganizaci měli dostat zpátky pět až 52 procent hodnoty pohledávek. Novým vlastníkem Veby by se měl stát podnikatel Otakar Moťka. V insolvenčním řízení je podnik od loňského května.
21. 5. 2019Aktualizováno21. 5. 2019, 19:53|
Události komentáře

Ve čtrnácti založila symfonický orchestr. Nastartoval plno dobrého, říká Petra Soukupová

Založit symfonický orchestr na malém městě, jakým je Police nad Metují, vypadalo zpočátku jako naprosto šílený nápad. Za devět let fungování ale Police Symphony Orchestra hraním získal téměř milion korun na dobročinné účely a koncertoval s Martou Kubišovou nebo Petrem Jandou. Nemáme nálepku profesionální, ale prostě nás baví hrát, říká v rozhovoru pro Události, komentáře Petra Soukupová, která orchestr založila ve čtrnácti letech. Za své aktivity získala ocenění Mladý srdcař roku 2018 Nadace Via Bona.
4. 1. 2019|