TÉMA

Martin Myšička

Ivan Trojan dostal k šedesátinám Žáby a cenu filmového festivalu ve Varech

Ivan Trojan hraje rekvizitáře, jehož jedinou láskou je film a divadlo. Komedii Žáby pro jediného herce k letošnímu Trojanovu životnímu jubileu napsal režisér a dramatik Petr Zelenka. Žáby uvede Trojan mimo jiné na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech, kde převezme cenu za mimořádný přínos české kinematografii.
včeraAktualizovánovčera v 12:38|

Dejvické divadlo v dokumentu. „Nešli jsme cestou bulváru, ale krizím se nevyhýbáme“, prozradil Myšička

Diváci České televize se v září na obrazovkách setkají dvakrát s Dejvickým divadlem. Pražská, kritiky oceňovaná a diváky vyhledávána scéna se objeví v dokumentárním cyklu, který od 14. září mapuje její historii. Zároveň 5. září ČT odvysílá v přímém přenosu inscenaci Každý má svou pravdu z repertoáru právě Dejvického divadla.
1. 9. 2023|

Do seriálové Osady se vrací od září chataři

V nových dílech seriálu Osada se opět sejde skupina víceméně svérázných postav, které si jezdí užít víkendy do Záhoří. Začíná se prvního září od 20:10 na ČT1. Dosavadní osazenstvo zůstává z větší části stejné, jeden pár v pokračování chybí, ale zároveň přibydou noví chataři.
22. 8. 2023|

Zlínský Zlatý střevíček převezmou Heřmánek a Zedníček. Světovou premiéru bude mít Cesta do Tvojzemí

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival udělí cenu Zlatý střevíček hercům Pavlu Zedníčkovi a Karlu Heřmánkovi. 62. ročník festivalu se uskuteční od 26. května do 1. června a zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do Tvojzemí.
5. 5. 2022|

Petr Kolečko může za nevěru „zbožňovaného“ Bartošky i za vztahy mezi chataři. Podívejte se na ukázky

V září se diváci mohou těšit na dva tituly podle scénáře Petra Kolečka. Do kin se dostane komedie Zbožňovaný o dlouhodobé nevěře a jejích následcích, v hlavní roli s Jiřím Bartoškou. Snímek, který Kolečko i režíroval, vznikl s přispěním České televize. Na obrazovce ČT se začne také na podzim vysílat nový komediální seriál Osada. Sleduje vztahy různorodých lidí, kteří mají ale jedno společné – chataření.
29. 7. 2021|

Myšička i Trojan vyšetřují zločiny. Boží mlýny chtějí bavit, Docent čerpá ze zkušeností exšéfa mordparty

Česká televize začala vysílat kriminální komediální seriál Boží mlýny, v němž chytá zločince do pasti vyšetřovatel v podání Martina Myšičky. Vzniká i další krimi série, ve které hraje Ivan Trojan profesora z policejní akademie, jenž se musí vrhnout do praxe. Ve skanzenu Řepora na okraji Prahy začalo také natáčení poslední části televizní série Marie Terezie.
14. 4. 2021|

Po Mostu přijdou Chataři. Nový seriál bude zkoumat vztahy v osadě u rybníka

Ze severočeského Mostu k břehům Berounky, scenárista Petr Kolečko napsal nový seriál pro Českou televizi. Jeho hrdinové nebudou řešit problémy národnostních nebo sexuálních menšin, ale vztahy v chatové oblasti.
7. 6. 2020|

Divadla budou moci znovu začít hrát, některým z nich se to ale nevyplatí

Od začátku příštího týdne budou otevřená kina, galerie i některá divadla. Všude bude povinná rouška a omezený bude i počet návštěvníků. Uvolnění opatření mnohým větším scénám nepomůže – představení by pro ně byla prodělečná, a tak letošní sezonu nedokončí. Otevřít se pokusí menší divadelní domy.
8. 5. 2020|

Hlavní cenu Trilobit 2020 získali herci Schmitzer a Mrkvička za výkon ve filmu Staříci

Herci Jiří Schmitzer a Ladislav Mrkvička obdrželi v sobotu Hlavní cenu Trilobit 2020 za své role ve filmu Staříci. Ocenění uděluje Český filmový a televizní svaz FITES. Poctu za celoživotní dílo v podobě Ceny Vladislava Vančury si v berounském kulturním domě Plzeňka osobně převzal legendární herec a dětský lékař Vladimír Pucholt žijící v Kanadě.
25. 1. 2020|

Berlinale si pozvalo Šarlatána. Agnieszka Hollandová v něm režíruje Ivana Trojana

Nejnovější snímek oceňované polské režisérky Agnieszky Hollandové Šarlatán, v hlavní roli s Ivanem Trojanem, bude mít světovou premiéru na festivalu Berlinale. Drama inspirované osudy lidového léčitele, odsouzeného ve vykonstruovaném procesu, uvede sekce Special Gala.
14. 1. 2020|

Dejvické divadlo se vypořádává s Přízraky

Navzdory titulu nedávno skončeného komediálního seriálu nedošlo ke zkáze Dejvického divadla. Pražská scéna naopak přidala na repertoár další novinku: adaptaci hry Přízraky od Henrika Ibsena. Kostlivci ve skříni vypadávají na Kláru Melíškovou, Martina Myšičku a Vladimíra Polívku v hlavních rolích.
16. 4. 2019|
Události komentáře

„Sami nevíme, jestli je to mystifikace.“ Seriál Most! na obrazovkách ČT vystřídá Zkáza Dejvického divadla

Populární seriál Most! vystřídá od pondělí na ČT1 jiná série – Zkáza Dejvického divadla. Děj se točí kolem toho, jak herci poté, co nedostali od magistrátu grant, musí sehnat peníze na další fungování divadla sami. Protagonisté nového seriálu – a zároveň herci Dejvického divadla – Lenka Krobotová, Martha Issová, Martin Myšička a Pavel Šimčík v něm hrají sami sebe. Okolnosti vzniku seriálu i to, zda jde o mystifikaci, či realitu, popsali v pátečních Událostech, komentářích v rozhovoru s Danielou Písařovicovou.
2. 3. 2019|

Glosa: Martin Myšička, Ondřej Sokol, Apolena Veldová jako šéfové. Je to správně?

Nejprve se v lednu 2017 stal šéfem Dejvického divadla Martin Myšička. Loni v září nastoupil na místo uměleckého šéfa Činoherního klubu Ondřej Sokol. A minulý měsíc vešlo ve známost, že soubor činohry Divadla J. K. Tyla v Plzni povede od sezony 2019/2020 Apolena Veldová. Všechno herci.
15. 2. 2019|

V Dejvickém divadle objevují lék proti AIDS

Objevy chemika Antonína Holého pomohly k léčbě AIDS i hepatitidy typu B. K poctě tohoto českého vědce napsal Petr Zelenka novou hru. Eleganci molekuly uvádí Dejvické divadlo v premiéře 7. dubna. Muži s vizí a odvahou riskovat se na jevišti této scény stanou Martin Myšička, Ivan Trojan a Pavel Šimčík.
7. 4. 2018|