TÉMA

Barbora Poláková

Koncerty, debaty i shromáždění. Listopadové události si připomene celé Česko

Festival svobody nabídne 17. listopadu tradičně vystoupení na Národní třídě, koncert na Václavském náměstí nebo udílení Cen Paměti národa. Stejnojmenná organizace zastřešuje akce pořádané občanskými iniciativami s cílem připomenout listopadové události, a to nejen v Praze, ale i v desítkách dalších měst. Vyvrcholení oslav, které připomenou 34. výročí sametové revoluce, bude předcházet Týden svobody.
9. 11. 2023Aktualizováno9. 11. 2023, 13:05|

Texty Michala Horáčka v novém aranžmá i cirkusu. Spojují generace X, Y i Z

Poetický koncert, nový cirkus, ale i kabaret. Podle principála Rostislava Nováka mladšího je nové představení souboru La Putyka těžké popisovat slovy. Inspiračním zdrojem pro inscenaci Horáček GEN XYZ se staly texty písní Michala Horáčka. Levandulová nebo Bude mi lehká zem znějí v novém podání Jana Ciny, Vladimira 518 či Báry Polákové, za doprovodu akrobacie a živé hudby.
21. 4. 2023|

Začíná vysílat Televize Naživo, chce 24 hodin denně vynahradit živou kulturu

V pátek 20. listopadu začíná vysílat nový kulturní program. Televize Naživo reaguje na opakující se vládní nařízení, která omezují provozování živé kultury. Po čtyřiadvacet hodin denně nabídne divadelní a hudební tvorbu pro dospělé i dětské diváky. Cílem je zprostředkovat co nejautentičtější divácký zážitek. Vysílaní je dostupné zdarma, z velké části v přímém přenosu, a následně za poplatek ke zhlédnutí v archivu.
20. 11. 2020|

Kina vyklopila Bábovky, film podle bestselleru Radky Třeštíkové

První román spisovatelky Radky Třeštíkové má filmovou podobu. Snímek Bábovky do kin vstupuje 24. září.  Autorka knižních bestsellerů napsala scénář společně s režisérem Rudolfem Havlíkem.
24. 9. 2020Aktualizováno24. 9. 2020, 10:09|

Klip týdne: PoloVina Barbory Polákové

Po jarním „koronasinglu“ Filtr Tour přichází herečka a zpěvačka Barbora Poláková s novinkou v podobě singlu PoloVina. Ten je předzvěstí k filmu Bábovky v režii Rudolfa Havlíka, natočeného podle stejnojmenného bestselleru Radky Třeštíkové.
13. 9. 2020|

Prvok, Šampón, Tečka a Karel se představují. Podívejte se na upoutávku na novou českou komedii

Za filmem Prvok, Šampón, Tečka a Karel stojí populární spisovatel a autor knižní předlohy Patrik Hartl, který ho i režíroval. V hlavních rolích se představí Martin Pechlát, David Švehlík nebo Daniela Kolářová. Premiéra je naplánována na Štědrý den. Film vznikl v koprodukci České televize.
13. 8. 2020|

„To je bábovka, je výborná!“ Film podle Radky Třeštíkové má trailer na přidání

Všichni jsme propojeni, a proto i malé věci dokážou někdy otřást světem, ověřují si na vlastní kůži hrdinové filmu Bábovky. Snímek podle bestselleru Radky Třeštíkové vyšle režisér Rudolf Havlík do kin 24. září. Hrdiny a hrdinky a jejich propojené příběhy naznačuje ale už nyní v hlavním traileru.
3. 8. 2020|

Je pomsta řešení? Poválečný masakr v Tušti si připomněl pamětník i filmaři

Desítky lidí si v jihočeské obci Tušť připomněly v neděli události z konce května 1945, kdy zde partyzáni zabili při odsunu Němců čtrnáct lidí. Do pietní akce se zapojili i tvůrci chystaného filmu Krajina ve stínu, který volně podle 75 let starých událostí natočil Bohdan Sláma.
24. 5. 2020|

Plodková, Langmajer i Poláková zadělali na Bábovky, ochutnávkou je první teaser

Režisér Rudolf Havlík dokončuje Bábovky. Film podle stejnojmenného bestselleru Radky Třeštíkové čeká premiéra 24. září. V současnosti se tvůrci zabývají postprodukčními pracemi – a také „vypustili“ první ukázku.
12. 5. 2020|

Němec, nebo Čech? Z Krajiny ve stínu vystupuje první filmová ukázka

V jihočeské vesnici Tušť došlo těsně po konci války k masakru, který se stal o desítky let později podnětem k novému filmu režiséra Bohdana Slámy. Krajina ve stínu je příběhem česko-německého soužití, v němž sousedské vztahy prověřily dějinné zvraty dvacátého století. Černobílý historický epos přibližuje nyní první ukázka.
7. 5. 2020|

Pechlát, Švehlík, Čermák a Hofmann jsou Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Obsazení snů, raduje se režisér

Patrik Hartl začal natáčet filmovou komedii podle své knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název a s první klapkou prozradil režisér i herecké obsazení filmu. V hlavních rolích čtyř kamarádů se představí Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák bude Tečka a Karel ponese tvář Martina Hofmanna.
29. 10. 2019|

Radka Třeštíková to peče s Rudolfem Havlíkem. Natáčejí film podle knihy Bábovky

Bestseller Radky Třeštíkové se dočká filmové podoby. Podle její knihy Bábovky začal  stejnojmenný snímek natáčet režisér Rudolf Havlík. Příběh, v němž se řeší partnerské i rodinné vztahy, mohou diváci v kinech prožít příští rok na podzim.
27. 8. 2019|

Divoký odsun a venkovské masakry. Bohdan Sláma natáčí drama Krajina ve stínu

Režisér Bohdan Sláma pokračuje v práci na svém prvním historickém filmu. Drama Krajina ve stínu vypráví příběh obyvatel malé pohraniční vesnice, kterou dějiny vláčejí událostmi třicátých, čtyřicátých a padesátých let minulého století. Ve snímku, který nyní vzniká v jihočeské obci Bořice, hrají Bára Poláková, Stanislav Majer, Robert Mikluš, Petra Špalková, Zuzana Kronerová nebo Pavel Nový.
6. 5. 2019|

Bára Poláková, Miroslav Krobot a Zloděj otázek. Podívejte se na trailer TvMiniUni

Televizní pořad TvMiniUni se z obrazovek ČT:D přesouvá na plátna kin. Tvůrci na přání dětských diváků i rodičů napsali nový příběh, který propojuje animaci, loutkové postavy a známé herce jako Bára Poláková, Pavel Liška, Jiří Havelka či Miroslav Krobot. Snímek TvMiniUni: Zloděj otázek se poprvé představí v květnu jako zahajovací film na festivalu ve Zlíně. Na trailer se můžete podívat už teď.
27. 4. 2019|

Barbora Poláková, Kapitán Demo a Lucie jsou nejblíže Andělům. Poprvé se zajímají i o klasiku

Ceny Anděl poosmadvacáté upozorňují na povedené hudební počiny předchozího roku. V nominacích za rok 2018 nejvíce přály zpěvačce Barboře Polákové, skupině Lucie a rapovému komikovi Kapitánu Demo, všichni mají shodně po třech nominacích. Ocenění v hlavních i žánrových kategoriích vítězové převezmou 5. března v přímém přenosu České televize. Poprvé Andělé ocení také klasickou hudbu.
23. 1. 2019|

Jakoby to vono vlastně… druhá deska Barbory Polákové vychází ZE.MĚ

Nejdřív byla Kráva, potom Nafrněná. Herečka Barbora Poláková na sebe postupně stále více upozorňovala i jako na talentovanou zpěvačku a autorku textů i hudby. Tři roky po úspěšném debutu nyní vydala druhé studiové album. Desku ZE.MĚ předznamenal Andělem oceněný videoklip Po válce a také novinka Vono.
29. 3. 2018|

Dobro eskalovalo až ke třem Cenám Anděl pro J.A.R.

Tuzemskou hudební úrodu za loňský rok posedmadvacáté zhodnotily Ceny Anděl. Nejvíce kroužily kolem kapely J.A.R., která získala tři sošky, včetně té pro nejlepší album. Sólovým interpretem byl vyhlášen David Stypka, interpretkou pak Debbi.
20. 3. 2018Aktualizováno20. 3. 2018, 22:28|