TÉMA

Michal Hašek

Koalici PRO povede do eurovoleb Jindřich Rajchl

Koalice PRO pojímá červnové volby do Evropského parlamentu jako referendum o koaliční vládě Petra Fialy (ODS) a jako odraziště pro sněmovní volby v příštím roce. Kampaň, ve které bude nabízet národněkonzervativní hodnoty, zahájí 16. dubna u soch Jana Antonína Bati a Tomáše Bati v centru Zlína, řekl předseda strany a lídr do europarlamentu Jindřich Rajchl. Na kandidátce je také bývalý politik ČSSD Michal Hašek nebo hokejový trenér Vladimír Růžička.
8. 4. 2024|

Musíme víc vysvětlovat, proč by lidé měli věnovat čas kauzám, ne tanečkům na TikToku, míní investigativec Valášek

Jako novinář pracuje Lukáš Valášek už od studií na vysoké škole. I po letech zkušeností bojuje se stresem. Vyrovnat se s ním mu pomáhá také zpětná vazba těch, kterým se ve svých textech často věnuje – politiků. „Když na vás útočí, znamená to, že děláte svoji práci dobře. Pokud chválí, není to pro investigativního novináře úplně dobrá vizitka,“ říká investigativec, který mimo jiné rozpletl případ neexistující mluvčí někdejšího hejtmana Jihomoravského kraje.
31. 8. 2023|

The New York Times: Průtahy u lázní v Pasohlávkách ukazují, jak slábne čínská pozice ve východní Evropě

Čínská společnost RiseSun vlastní pozemek na okraji jihomoravské vesnice Pasohlávky od roku 2018, plánovaný areál s obytnými domy a lázněmi ale stále stavět nezačala. Projekt měl být ukázkou přílivu čínských investic do České republiky, místo toho se ale stal symbolem neúspěchů Číny v budování ekonomických vazeb nejen v Česku, píše v dnešním článku deník The New York Times. K vývoji podle něj přispívá i postoj Pekingu k ruské válce proti Ukrajině.
13. 2. 2023|

Projekt na stavbu lázeňského komplexu u Nových Mlýnů má územní rozhodnutí

Stavba lázeňského komplexu v Pasohlávkách na Brněnsku odhadem za dvě miliardy korun získala územní rozhodnutí, oznámila v pondělí starostka Pasohlávek Martina Dominová (Moravané). Stavbu lázní plánuje několik let čínská firma RiseSun, podle Dominové nyní pracuje na dokumentaci pro stavební povolení. Kromě toho chce kraj v blízkosti lázní postavit léčebné Sanatorium Pálava odhadem za miliardu, podle hejtmanova náměstka Jana Zámečníka (KDU-ČSL) by mělo nabídnout přes 160 lůžek.
28. 11. 2022|

Hašek pozastavil členství v ČSSD. Chce se věnovat advokacii, řekl serveru Seznam Zprávy

Bývalý hejtman a poslanec Michal Hašek v rozhovoru pro server Seznam Zprávy uvedl, že přerušil své členství v ČSSD. Chce se prý věnovat své advokátní kanceláři a od politiky si dát pauzu.
27. 4. 2022|

Vítězství pravice otevírá prostor pro politiku sociální demokracie, předpovídá Špidla

Sociální demokracie nebude v Poslanecké sněmovně, kde působila nepřetržitě od roku 1992. Naše nejstarší politická strana nezískala ani pět procent hlasů voličů a končí její předseda Jan Hamáček a celé vedení. Podle bývalého premiéra, někdejšího předsedy strany a poradce Jany Maláčové Vladimíra Špidly zastínilo stranu ANO, do budoucna ale podle něj bude o sociálnědemokratickou politiku zájem. Byl hostem Interview ČT24.
11. 10. 2021|

Michal Hašek bude náměstkem na ministerstvu vnitra, nahradí Jakuba Kulhánka

Náměstkem na ministerstvu vnitra se po odchodu Jakuba Kulhánka (ČSSD) do čela diplomacie stal bývalý předseda Asociace krajů Michal Hašek (ČSSD). Oznámil to vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Výběrové řízení na šéfa legislativní sekce vyhrál po odchodu Petra Mlsny do čela Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Vokáč.
27. 4. 2021Aktualizováno27. 4. 2021, 23:21|

ČSSD ukončila sjezd, Hamáček věří, že sociální demokraté jdou do voleb s tím „nejlepším“

Vládní ČSSD uspořádala dvoudenní on-line sjezd strany. Po páteční volbě vedení, ve které k sobě dostal z velké části nový tým předseda strany a vicepremiér Jan Hamáček, vyhradili sociální demokraté sobotu programové diskusi. Mluvilo se o důchodové reformě, privatizaci zdravotnictví či podpoře nájemního bydlení. Hamáček vyjádřil přesvědčení, že ČSSD má nejlepší program, lidi i řešení a podaří se jí po podzimních volbách setrvat ve sněmovně.
10. 4. 2021Aktualizováno10. 4. 2021, 17:04|

Novým předsedou Asociace krajů je Martin Kuba z jižních Čech

Předsedou Asociace krajů ČR zvolili ve středu hejtmani jihočeského hejtmana Martina Kubu (ODS). Jeho prvním místopředsedou bude hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO). Představitel občanských demokratů bude v čele asociace po 12 letech, mezi roky 2001 a 2008 ji vedl nynější europoslanec Evžen Tošenovský.
2. 12. 2020|

Jihomoravský kraj trápí doprava a kapacita sociálních zařízení. Tématem voleb je i sucho

Čtyřčlenná koalice v čele s hejtmanem Bohumilem Šimkem (ANO) vede Jihomoravský kraj poslední čtyři roky. Region řeší dlouhodobě problémy s rozšiřováním dopravní sítě, a to jak na úrovni měst, kterým scházejí obchvaty, tak i v pomalém napojování na rakouské dálnice. Během posledních suchých let se tématem stal také nedostatek vody. Nové vedení kraje bude čelit i otázkám spojeným se stárnutím obyvatel, rozhodovat bude také o podpoře Velké ceny v Brně.
4. 9. 2020|

Pět krajských organizací ČSSD chce opustit vládu. Většina ostatních vyčkává

Pět krajských organizací sociální demokracie se domnívá, že by strana měla ukončit své angažmá ve vládě Andreje Babiše (ANO). Ostatní na otázky ČT buďto nereagovaly, nebo vyčkávají, jak se situace vyvine. Menšinová koaliční vláda je ohrožena poté, co prezident Miloš Zeman protahuje odvolání ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD), jehož si sociální demokraté po protestech v kulturní obci přejí vyměnit. Z ČSSD zaznělo, že by premiér měl na prezidenta podat kompetenční žalobu. Babiš se k tomu nechystá.
28. 6. 2019|

Sociální demokraty povede tandem Hamáček–Onderka. Mezi místopředsedy jsou Petříček a Maláčová

Předsedou ČSSD byl na 41. sjezdu strany v Hradci Králové znovu zvolen Jan Hamáček. Získal silný mandát, podpořilo ho 433 hlasů z 501 platných. Hamáček si na post 1. místopředsedy přál Romana Onderku, který protikandidáta stejně jako šéf strany neměl; jejich spolupráci sociální demokraté podpořili. Onderka nové vedení ČSSD popsal jako tandem liberála a „býka, co rozráží zdi“. Napínavější bude volba řadových místopředsedů, kde kandidují i ministři – na pět míst je šest zájemců. Ačkoliv se v prvním kole hlasovalo už v pátek, výsledek zveřejní strana až v sobotu; podle neoficiálních výsledků ale dle ČTK bodovali například ministři Tomáš Petříček a Jana Maláčová. Hned na začátku sjezdu vystoupil prezident Miloš Zeman. Strana také podpořila změnu stanov.
1. 3. 2019Aktualizováno1. 3. 2019, 22:06|
Interview ČT24

V ČSSD panuje úplně jiná atmosféra než před rokem, pochvaluje si před sjezdem Netolický

Česká strana sociálně demokratická se v době svého stranického sjezdu vyznačuje úplně jiným rozpoložením než před dubnovým sjezdem v loňském roce. Tehdy v ní panovala nervozita po prohraných sněmovních volbách. V současnosti jde v podstatě jen o potvrzení Jana Hamáčka v roli předsedy, řekl v Interview ČT24 končící místopředseda ČSSD Martin Netolický.
1. 3. 2019|

Haškův návrat se nekoná. Kněžínek odmítl návrh šéfa ČSSD na jeho jmenování do legislativní rady

Ministr spravedlnosti a šéf Legislativní rady vlády (LRV) Jan Kněžínek (za ANO) nechce, aby se bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek stal členem této rady. Žádosti ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) se tak ministr rozhodl nevyhovět a materiál s návrhem Haškova jmenování stáhl. Ve čtvrtek o tom informoval mluvčí ministerstva Vladimír Řepka.
7. 2. 2019Aktualizováno7. 2. 2019, 17:02|

Návrat Michala Haška. Hamáček ho nominoval do Legislativní rady vlády, píše Deník N

Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček nominoval do Legislativní rady vlády bývalého jihomoravského hejtmana a někdejšího poslance Michala Haška. Uvedl to Deník N. Návrh vládě předložil ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (za ANO). Proti je předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek, který v otevřeném dopise požádal premiéra Andreje Babiše (ANO), aby kvůli kontroverzní minulosti a nedostatečné odbornosti nebyl Hašek jmenován.
1. 2. 2019|
Interview ČT24

Jako Babiš. ČSSD musí zapracovat na PR a marketingu, tvrdí Michal Hašek

Andrej Babiš během svého angažmá ještě jako ministr financí ve vládě Bohuslava Sobotky prodal úspěchy vládnutí sociálních demokratů, teď je na ČSSD, aby posílila PR, marketing a komunikaci s voliči. Pak bude moct ona prodat výsledky své tvrdé práce, soudí bývalý jihomoravský hejtman, dnes již řadový člen strany a spoluzakladatel platformy Zachraňme ČSSD Michal Hašek.
25. 10. 2018|

Ať předsednictvo se Sobotkou složí poslanecké mandáty, vyzvala jihomoravská ČSSD. Tejc ve straně končí

Krajská konference jihomoravské ČSSD vyzvala v sobotu v Břeclavi dosluhujícího premiéra Bohuslava Sobotku i celé předsednictvo, aby rezignovali na svůj poslanecký mandát kvůli špatnému výsledku voleb, který jihomoravská ČSSD v usnesení označila za debakl. Ve stejný den bývalý šéf poslaneckého klubu Jeroným Tejc oznámil, že po 20 letech odchází ze strany.
25. 11. 2017Aktualizováno26. 11. 2017, 12:08|