Část USA zasáhlo extrémní počasí. V Texasu hlásí tornáda, Colorado se potýká se sněhem

Centrální část Spojených států sužuje silný vítr, déšť i sněžení. Na severu Texasu hlásí úřady od pátku 14 tornád, vítr o rychlosti až 140 kilometrů za hodinu a kroupy velikosti baseballových míčků. Letiště v Denveru zrušilo kvůli nepříznivému počasí za víkend přes dva tisíce letů a místní úřady předpokládají, že by mohlo napadnout až 60 centimetrů mokrého sněhu. Varování před silným větrem nyní platí pro sedm milionů Američanů, výstraha kvůli sněhovým bouřím se týká 300 tisíc lidí.

Extrémní počasí zatím podle úřadů nemá žádné oběti. Tornáda v Texasu však poničila několik domů, sloupů elektrického vedení či věže s vysílači mobilního signálu.

V částech státu Missouri napršelo 15 centimetrů srážek, Kansas a Nebraska hlásí úhrn přes deset centimetrů. Všechny tři státy varují obyvatele před nebezpečím záplav.

V Coloradu hustě sněží, podle serveru televize ABC napadlo v Denveru zatím téměř 18 centimetrů. Ve městě Cheyenne v sousedním Wyomingu pak ještě o asi tři centimetry více.

Meteorologové varují, že silný vítr a sněžení má v Coloradu, Wyomingu, Nebrasce a Jižní Dakotě pokračovat, což může na některých místech zcela ochromit dopravu. V Coloradu již nyní policie uzavřela několik velkých silnic včetně částí mezistátních dálnic. Bouře se bude pohybovat v příštích dvou dnech směrem na východ, začátkem příštího týdne by proto silné srážky mohly postihnout rovněž státy Alabama a Georgia.