Dvojí sebevražedný útok v centru Bagdádu si vyžádal nejméně 26 mrtvých a 90 zraněných

Dva sebevražední atentátníci v centru irácké metropole Bagdádu zabili několik desítek lidí, více než 100 dalších bylo zraněno. Údaje o přesném počtu mrtvých se liší, agentura AP hovoří o 38, ministerstvo vnitra zatím uvádí 16 obětí. K útoku se nikdo nepřihlásil, podle AP ale vše ukazuje na teroristickou organizaci Islámský stát (IS), která se přihlásila k podobným útokům v minulosti.

Mluvčí ministerstva vnitra řekl, že nálože byly odpáleny na náměstí v centru města, kde se ráno scházejí uchazeči o příležitostnou práci. Právě těch je mezi mrtvými nejvíce.

Velké teroristické útoky v Bagdádu byly v poslední době připisovány radikálnímu hnutí Islámský stát (IS). Jeho příslušník spáchal i atentát 3. července 2016, kdy v centru irácké metropole zahynulo 323 lidí. 

IS se přihlásil také k bagdádskému útoku z konce loňského listopadu, kdy si střelba dvou sebevražedných atentátníků vyžádala nejméně 17 mrtvých. Irák na začátku prosince ohlásil po třech a půl letech bojů definitivní porážku Islámského státu.