V opuštěné továrně v Německu si zřídili konopnou plantáž a vydělali si 8 milionů eur

Na deset a půl roku a sedm a půl roku do vězení poslal soud v Lüneburgu dvojici Němců, kteří v továrně v Dolním Sasku čtyři roky provozovali obří plantáž pro pěstování konopí. Informovala o tom rozhlasová stanice NDR. Dvojice si podle státního zastupitelství vydělala prodejem marihuany přes osm milionů eur (216,5 milionu korun).

Odsouzení, kterým je nyní 54 a 34 let, založili plantáž v opuštěné tovární hale v roce 2011. Na tisíci metrech čtverečních tam pěstovali téměř 4000 rostlin konopí. Třikrát až čtyřikrát ročně rostliny sklízeli a každá sklizeň jim vynesla na 65 kilogramů marihuany.

Policie odhalila konopnou plantáž loni v únoru, když vyšetřovatele přilákal k továrně neobvyklý zápach. Na místě policisté zabavili marihuanu v hodnotě půl milionu eur a několik tisíc zatím nesklizených rostlin. Podle vyšetřovatelů to byla jedna z největších německých odhalených velkopěstíren konopí pro účely výroby drog.

Státní zastupitelství požadovalo pro každého z dvojice více než deset let vězení. Prokuratura zdůrazňovala, že se nejednalo o žádný drobný přečin ani o pěstování konopí pro vlastní potřebu, ale o vysoce účinnou průmyslovou výrobu drog zaměřenou na vysoké zisky.

Vydáno pod