Clintonová je zcela zdravá, potvrdila její lékařka

Demokratická kandidátka na prezidentku Spojených států Hillary Clintonová se těší skvělému zdraví. Uvedla to její osobní lékařka. Clintonová v době výkonu funkce ministryně zahraničí měla zdravotní problémy a utrpěla i otřes mozku. Kvůli tomu na přelomu let 2012 a 2013 na měsíc omezila výkon své tehdejší funkce.

Problémy Clintonové tehdy začaly vážnějším virovým onemocněním žaludku. Poté měla otřes mozku, když omdlela v důsledku dehydratace, a pracovala z domova. Nakonec byla hospitalizována kvůli krevní sraženině v hlavě. Následně musela nějakou dobu nosit speciální brýle, protože viděla dvojmo. Dosud panovala nejistota, zda se Clintonová zcela vyléčila.

Je ve výtečné fyzické kondici a schopná sloužit jako prezidentka Spojených států.
Lisa Bardacková
Lékařka Hillary Clintonové

Její lékařka Lisa Bardacková ve zveřejněném prohlášení ujistila, že příznaky zmizely v roce 2013. Sedmašedesátiletá demokratická politička je prý v dostatečně dobré kondici na to, aby mohla sloužit své zemi, žádné následky otřesu mozku z roku 2012 nepřetrvávají.

Kampaň Hillary Clintonové
Zdroj: ČTK/AP/Andrew Harnik

Prohlášení ale podle agentury Reuters připouští, že Clintonová trpí hyperfunkcí štítné žlázy a sezonními alergiemi. V letech 1998 a 2009 také prodělala záchvaty hluboké žilní trombózy.