Neměl jsem sex s nezletilou, prohlásil veřejně princ Andrew

Davos – Britský princ Andrew poprvé veřejně popřel, že by měl sex s nezletilou Američankou. Její právníci chtějí druhého nejstaršího syna královny Alžběty II. vyslechnout pod přísahou. Zmíněná žena tvrdí, že byla jako nezletilá v letech 1999 až 2002 nucena k sexuálním stykům s vévodou z Yorku při orgiích pořádaných v Londýně, New Yorku a Karibiku. Princ podle ní lže.

Buckinghamský palác obvinění ženy označovaná pseudonymem Jane Doe 3 opakovaně a kategoricky popřel. „Chtěl bych zopakovat a potvrdit prohlášení, které mým jménem učinil Buckinghamský palác,“ řekl Andrew během návštěvy Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu. „Soustředím se na svou práci,“ dodal.  

Žena, kterou je podle médií Američanka Virgina Robertsová, svou výpověď o údajné sexuální aféře předložila soudu. Tvrdí, že princ lže. „Doufám, že mí právníci budou moci prince Adrewa vyslechnout pod přísahou,“ citovala AP z podkladů pro soud. Právníci podle BBC uvedli, že se jim dopis s žádostí o výpověď pod přísahou adresovaný princi vrátil zpět. Příjemce ho prý odmítl převzít. 

Prostituce
Zdroj: Martin Štěrba, Josef Horázný/ČTK

Celou aféru vyvolala zmínka o 54letém princi Andrewovi v nedávném návrhu žaloby podané u floridského soudu proti miliardářovi Jeffreymu Epsteinovi. Ten byl před několika lety odsouzen k několikaměsíčnímu vězení právě za sex s nezletilou. Američan ji měl nutit k prostituci.  

Princ Andrew působil jako zvláštní emisar britské vlády pro mezinárodní obchod do roku 2011, kdy se právě pro vztahy s kontroverzním Epsteinem musel své funkce vzdát. Přitom nešlo o jeho první kontroverzi – v roce 2007 byl kritizován za prodej části svých nemovitostí kazašskému miliardáři za mnohem vyšší cenu, než původně požadoval.

Vydáno pod