Pět lidí nepřežilo pád letounu mezi domy v Anglii

Londýn - Malé dopravní letadlo se zřítilo asi 20 kilometrů jižně od Londýna. Na palubě byli 2 piloti a tři pasažéři. Nikdo z nich havárii nepřežil. Stroj spadl do obydlené oblasti a po pádu začal jeden dům hořet. Obyvatelé podle policie utrpěli jen menší zranění. Příčina neštěstí není známá. Pilot krátce před neštěstím ohlásil problémy s motorem a pokusil se nouzově přistát.

Podle záběrů z místa neštěstí způsobil pád letadla požár, na obloze se vznášel hustý černý kouř. Na místě zasahovali hasiči, sanitky a policejní vrtulníky. V domech, kde stroj dopadal, naštěstí téměř nikdo nebyl. Jinak by měla náhoda mnohem ničivější důsledky. 

Podle policie letoun odstartoval z blízkého letiště Biggin Hill, které slouží i mezinárodní letecké show ve Farnborough a běžně ho používají hlavně letadla a vrtulníky podnikatelů.

„Byla to ta největší rána, jakou jsem kdy slyšel,“ řekl svědek havárie Karl Mills. Letoun dopadl na střechu sousedního domu, který poté vzplál. „Doufám, že nikdo nebyl uvnitř,“ dodal Mills.