Po Moťovském pátrá francouzská kriminálka

Nice (Francie) - Francouzská kriminální policie převzala pátrání po českém podnikateli Janu Moťovském. Ten před více než dvěma týdny odletěl na obchodní schůzku do jihofrancouzského Nice a od té doby je pohřešován. Informované zdroje uvádějí, že podnikatel, působící mimo jiné v českém showbyznysu, byl naposledy viděn 3. srpna u jednoho z luxusních hotelů poblíž Anglické promenády vedoucí podél pláží Andělského zálivu.

Jean-Philipe Mescle, policejní činitel prefektury Alpes-Maritimes, která pátrání po Moťovském převzala, dnes řekl, že vyšetřování případu iniciovaného bratrem Moťovského pokračuje. Na podnikatelův mobilní telefon není možné se od jeho zmizení dovolat. „Okolnost, že někdo neodpovídá na svém mobilním telefonu, ještě neznamená, že dopadl tragicky,“ podotkl Mescle. Bližší podrobnosti ale nechtěl sdělit.

Francouzský deník Nice-Matin napsal, že v oblasti si nikdo nerezervoval pokoj na jméno Moťovského a podnikatel tu noc ani v Nice pravděpodobně nepřespal. Obchodní záležitostí, kvůli níž do Nice letěl, byl prý prodej luxusního bytu. Příjezd do Francie Moťovský rodině potvrdil SMS zprávou. Další informace o jeho osudu nejsou. Podnikatelův mobilní telefon se neozývá a jeho bankovní kartu nikdo od té doby nepoužil.

Po Moťovském, který je mimo jiné známý jako majitel soutěže Miss ČR a Gottlandu - muzea věnovaného zpěváku Karlu Gottovi, vyhlásila česká policie celostátní pátrání a zjišťuje, zda se podnikatel nestal obětí trestného činu. Policie se obrátila na své francouzské kolegy i na Europol.

Vydáno pod