Severní Itálie ochromena sněhem, v Německu padly další mrazivé rekordy

Řím/Berlín - V důsledku velké sněhové kalamity musela být dnes uzavřena dvě významná milánská letiště. Region je sužován přívaly sněhu, doprava v celé oblasti je na kolenou. V Německu pokračují rekordní mrazy dosahující až minus 28 stupňů, které postihly především střed a východ země. Podle meteorologických předpovědí by však mělo přijít oteplení, níž už by teploty padat neměly.

Až 30 centimetrů vysoká vrstva sněhu už druhý den sužuje severní Itálii a situace může být ještě horší, protože i nadále sněží. Po 36 hodinách boje s nekončící bílou záplavou musela jako první přerušit provoz milánská letiště Linate a Malpensa.

Ochromena byla i doprava ve velkých městech, hlášeny jsou četné srážky vozidel a dlouhé kolony stojících aut. V Milánu se srazily dvě tramvaje poté, co zamrzla kolejová výhybka. Dva lidé byli přitom zraněni. Přemíra sněhu paralyzovala postupně dálniční provoz v trojúhelníku mezi Janovem, Turínem a Milánem. Kamiony sem mají zákaz vjezdu a řidiče osobních aut civilní ochrana vyzvala, aby pokud možno vůbec nevyjížděli, dokud se situace nezlepší. Janovské úřady prodloužily školní prázdniny, které měly dneškem končit, obdobně se zařídily i jiné obce a regiony. V Milánu a Turíně zůstaly zavřené jen některé školy.

Rekordní mrazy se drží Německa

Vydáno pod