Výbuch v ukrajinské herně zabil nejméně 9 lidí

Kyjev - Nejméně devět lidí dnes zahynulo při výbuchu v sále s hracími automaty v Dněpropetrovsku na západní Ukrajině. Oznámily to ruské webové agentury s odvoláním na ukrajinské ministerstvo pro mimořádné události. Jedenáct lidí bylo zraněno. Na místo tragédie odjela ukrajinská premiérka Julija Tymošenková. K výbuchu došlo krátce po půlnoci místního času v herně umístěné v přízemí čtyřpatrové budovy. Podle svědků se nejprve ozvalo třesknutí a poté následoval požár. Na jeho hašení se podílelo 57 hasičů se 17 vozidly.

Podle předběžných výsledků vyšetřování oheň vypukl na jednom z hracích automatů v podniku, kde se sešli fotbaloví fanoušci, aby sledovali v televizi semifinálové utkání Ligy mistrů mezi Barcelonou a Chelsea. Na televizních záběrech bylo vidět místnost plnou zčernalých automatů a zkroucených drátů. Mezi oběťmi jsou i dvě zaměstnankyně herny.

Ukrajinská premiérka Julija Tymošenková oznámila, že kvůli požáru herny nepřijede do Prahy na dnešní summit Evropské unie, kde bude zahájen projekt východního partnerství. Oznámila, že po návratu do Kyjeva bude mimořádné zasedání vlády, které bude věnováno likvidaci následků tohoto neštěstí a pondělní havárie na dole Novodzeržinskaja, kde zahynuli tři horníci a po dalších třech se dosud pátrá.

Ukrajinská herna
Zdroj: ČT24