O těhotnou přítelkyni Romana Abramoviče se postarají šamani

Moskva - Ruský miliardář a majitel fotbalového klubu Chelsea Roman Abramovič si už zřejmě nemusí dělat žádné starosti s těhotenstvím své přítelkyně. Na Čukotce, kde jeden z nejbohatších Rusů býval gubernátorem, se sešli místní šamani, aby na ochranu bříška s budoucím potomkem zaříkávali zlé a dobré duchy. Darja Žukovová, která se před dvěma lety zřejmě stala příčinou miliardářova rozvodu s chotí Irinou, je nyní v sedmém měsíci těhotenství.

„Pravda, samo bříško budoucí maminky při obřadu chybělo a nalézalo se tisíce kilometrů daleko,“ napsal list Moskovskij komsomolec. Podle specialistů to však prý nijak nevadí. „V daném případě se šamani obraceli na ženské duchy, protože je to první těhotenství mladé ženy,“ objasnil badatel sibiřského folkloru Dmitrij Vojevodin, původní profesí prý také šaman.

Při nedávném zahájení umělecké výstavy v Moskvě se nejvíce fotografovaným artefakem stala sama Žukovová, nyní šéfka galerie, jejíž těsná róba podle tisku prozrazovala „více než jakákoliv oficiální prohlášení“.

Na Čukotce se šamani kvůli Žukovové sešli už dvakrát a zřejmě nikoli naposledy. První zaříkávání následovalo hned poté, co se doslechli, že otěhotněla. Podle Vojevodina jsou starosti plně na místě, protože žena v jiném stavu je velice zranitelná a posednutí zlými duchy jí prý hrozí od početí až do porodu. Teď je exgubernátorova přítelkyně pod spolehlivou ochranou, ale těsně před a po porodu by se šamani měli k opakovaným obřadům raději zase sejít.

„Čukotští šamani patří mezi vůbec nejmocnější. Místní lidé si jich velice považují a žádají je o pomoc jedině v krajních situacích. O Darju se není třeba bát. Když o ni pečují čukotští šamani, vše s ní i s budoucím potomkem Abramoviče bude v pořádku,“ ujistil specialista.