Slovenská policie obvinila vraha regionálního politika

Bratislava – Slovenská policie dnes obvinila údajného vraha slovenského regionálního politika Lászlóa Basternáka. Obviněnému hrozí až 25 let vězení nebo doživotí. Basternák byl zastřelen před svým domem v pátek večer, o den později slovenská policie dopadla údajného vraha.

Basternáka zastřelil útočník před jeho domem v jihoslovenském Hurbanově. Na pachatele střílel nevlastní syn politika. Muž byl postřelen, kulka ho zasáhla do lokte. Policie nyní střelu zkoumá. 

Pachatele, který exposlance zabil střelou brokovnicí do hlavy, dopadla policie snadno. Na místě činu totiž nechal auto. Podle prezidenta policejního sboru Jána Packa šlo o zaměstnance soukromé bezpečnostní služby, který se narodil v Dunajské Stredě.

Reportáž Olgy Bakové (zdroj: ČT24)

Na Basternáka byly již dříve spáchány dva atentáty

Na Basternáka, který v minulosti v Hurbanově zastával post starosty, se střílelo už v březnu. Kulka se tehdy zastavila o železnou bránu. Basternák poté tvrdil, že útok souvisel s politikou. Podruhé našla policie nedaleko jeho domu nastraženou bombu. Policejní ochranu však tehdy odmítl. 

V minulosti údajně Basternák dostával také anonymní dopisy. Když byl starostou Hurbanova, někdo mu hodil do domu balonky napuštěné barvou.