Slovenští pohraničníci se ze střelnice strefili do civilních budov

Bratislava – Slovenští hraniční policisté ohrozili při střelbách civilisty. Při cvičení na střelnici v Michalovcích vylétly mimo čtyři střely, které zasáhly nedaleké civilní budovy. Jedna z ran skončila v zaparkované avii. Projektily přitom přeletěly přes velmi frekventovanou silnici. Informuje o tom slovenský zpravodajský server Pravda.sk.

Policisté z Ředitelství pohraniční policie v Sobrance na střelnici nedaleko michalovské městské části Topolany stříleli ze samopalu vzor 58 na terče vzdálené 25 až 50 metrů. Čtyři střely přitom vylétly mimo střelnici. Náboje zasáhly nedalekou dílnu, v níž bylo v té chvíli pět lidí, a také zaparkované auto a budovu stavební firmy, uvnitř které pracovalo sedm zaměstnanců. Jen náhodou se nikomu nic nestalo. 

Jak je možné, že střely vylétly ze střelnice, nyní vyšetřuje policie. „Buď šlo o lidské selhání, nebo je střelnice skutečně nebezpečná. To ukáže až vyšetřování. Je divné a šokující, že náboje ze samopalů skončily tak daleko a navíc v zóně, kde se pohybují civilisté,“ řekl serveru Pravda.sk bývalý příslušník ozbrojených sil. Podle něj je nepochopitelné, jak je možné, že je střelnice otočená směrem k civilním objektům. 

Pohraniční policie se k incidentu odmítla vyjádřit. Případem se zabývá policie i ministerstvo vnitra. Střelnice je do vyšetření případu uzavřená a zbraně jsou na expertize.