Baby Gaga může lákat i odpuzovat

Londýn – Bezmála za pětistovku si mohou dát Britové ode dneška zmrzlinu vskutku exkluzivní, byť se někomu může i drobet eklovat: londýnská zmrzlinárna Icecreamists svou nabídku rozšířila o mraženou dobrotu z mateřského mléka nazvanou Baby Gaga. Ingredience zahrnují ještě madagaskarskou vanilku a citronovou kůru. Firma si pochvaluje, že nový výrobek jde dobře na odbyt.

Mléko k výrobě nové pochoutky poskytly ženy, které odpověděly na inzerát zveřejněný na specializovaném internetovém fóru pro matky. Pro začátek jich bylo patnáct. Porce zmrzliny stojí 14 liber (420 korun), ale zakladatel podniku Matt O'Connor věří, že zákazníkům bude i tak chutnat. „Jde o čistý, organický a naprosto přirozený výrobek. Právě dnes ráno jsem si Baby Gaga dal a cítím se skvěle,“ řekl O'Connor. Představení nového druhu vysvětluje tím, že v oblasti výroby zmrzlin se za posledních sto let nestalo nic zajímavého.

„Co může být přirozenějšího než čerstvé mateřské mléko ve zmrzlině? A pro mě je to taky cesta, jak bojovat s recesí - co je špatného na tom, když využiju svých zdrojů pro trochu peněz navíc?“ prohlásila jedna z „dárkyň“ Victoria Hileyová. Dodala, že kdyby dospělí lidé věděli, jak je mateřské mléko chutné, chtělo by mnohem víc mladých maminek své děti kojit. Nový druh zmrzliny jí moc chutná - zatím na něj přispěla jedním litrem mléka.