V Americké Alabamě zabíjelo tornádo

Washington - Dva lidé přišli o život při řádění tornáda, které se v noci na dnešek prohnalo americkým státem Alabama. Větrná smršť, po níž v oblasti udeřilo krupobití, rovněž poničila několik domů, uvedla agentura AP. Meteorologové varují před dalšími tornády nejen v Alabamě, ale i v Tennessee a v Mississippi.

V oblastech, kudy se ničivá smršť prohnala, záchranáři procházejí domy a snaží se vysvobodit lidi, které v budovách uvěznily polámané větve a další trosky. Úřady zatím nemají informace o tom, kolik lidí bylo zraněno.

„Některé silnice jsou neprůchodné. Je spousta cest, na nichž se válí různé úlomky věcí nebo polámané stromy,“ popsala situaci na místě mluvčí alabamského úřadu pro mimořádné události Yasamie Richardsonová.

Tornádo
Zdroj: ČT24

S ničivými tornády se Spojené státy v nebývalé míře potýkaly loni. V posledním dubnovém týdnu jich udeřilo na jihu země 312 během 24 hodin, o život přitom přišlo 350 lidí. V květnu pak tornádo zdevastovalo město Joplin v Missouri, kde zničilo na 8000 domů a připravilo o život přes 150