Bulhaři zveřejnili podobiznu atentátníka z Burgasu

Sofie - Bulharské policii se podařilo sestavit portrét sebevražedného atentátníka, který v červenci v Burgasu vyhodil do vzduchu autobus s izraelskými turisty. Jeho identitu ale stále nezná. Do země podle vyšetřovatelů přijel v červnu a nejspíš měl komplice. Muž odpálil bombu u autobusu před letištěm. Zabil šest lidí. Izrael z útoku obvinil Írán a libanonský Hizballáh.

Bulharské ministerstvo vnitra vyzývá veřejnost, aby pomohla s identifikací burgaského atentátníka. Úřady zveřejnily jeho podobiznu, kterou experti sestavili na základě posmrtného ohledání jeho ostatků. A policii už se údajně hlásí první svědci. 

Vyšetřovatelé stále pátrají po skutečné totožnosti útočníka a také se snaží zrekonstruovat, co vše během dnů před atentátem v Bulharsku dělal. Už se ví, že měl komplice, ani ten se ale zatím nenašel. 

Atentátníka zachytily před útokem kamery na burgaském letišti. Muž se maskoval kšiltovkou, tmavými brýlemi a dlouhými vlasy. 

K atentátu se doposud nikdo nepřihlásil. Izrael ale tvrdí, že za útokem stojí Írán s militantním libanonským hnutím Hizballáh. Teherán jakýkoli podíl na výbuchu odmítá.