Ruským konzervativcům prý Madonna způsobila čtvrtmiliardovou újmu

Petrohrad (Rusko) - Na 330 milionů rublů (210 milionů korun) spočítali představitelé ruských konzervativních spolků morální újmu, kterou jim a jejich stoupencům minulý týden způsobila Madonna svým petrohradským koncertem. Sumu chtějí vysoudit na samotné zpěvačce a na organizátorech jejího vystoupení. Madonna se na koncertě v Petrohradě hlasitě zastala ruských gayů a leseb, proti nimž je namířen kontroverzní zákon platný v několika ruských regionech.

Peníze chtějí nárokovat členové spolku zvaného Nové velké Rusko, který usiluje o vzkříšení moci pravoslavné víry a ruského impéria. K žádosti o kompenzaci se připojila i organizace Odborový svaz ruských občanů. "Podáme žalobu k soudu na Louise Cicconeovou (Madonnino občanské jméno) a organizátory jejího koncertu. Musejí kompenzovat kolosální škodu, kterou nám, obyvatelům kulturního Petrohradu, způsobili," prohlásila mluvčí svazu.

V Petrohradě před nedávnem začal platit zákaz propagace homosexuality mezi mladistvými, který svým vystoupením Madonna podle svých kritiků údajně porušila. Zákon podle kritiků otevírá dveře ke svévolnému postihu lidí menšinové orientace.

Vydáno pod