Moderátoři podvodníci jsou v šoku ze smrti zdravotní sestry

Sydney – Kvůli vtípku s tragickým koncem teď australští rozhlasoví moderátoři zpytují svědomí. Poprvé od sebevraždy zdravotní sestry z nemocnice, kde byla hospitalizovaná těhotná vévodkyně Kate, veřejně promluvila dvojice australských rozhlasových moderátorů. Baviči imitovali hlasy britské královské rodiny, aby získali informace o zdravotním stavu manželky prince Williama. Jedna ze sester pak spáchala sebevraždu. „Jsme otřeseni,“ říkají moderátoři se slzami v očích. Greigová a Christian jsou staženi z vysílání a stanice 2Day FM nesmí vysílat reklamy.

Moderátoři Mel Greigová a Michael Christian poprvé od tragické smrti zdravotní sestry z nemocnice krále Edwarda VII. promluvili na kameru. „Stále na to myslím. Moje první otázka byla, zda měla děti. Opravdu doufám, že jsou v pořádku,“ řekla Greigová. Při dotazu, jak reagovali na zprávu o smrti zdravotnice, oba moderátoři plakali. Greigová řekla, že to bylo „mučivé“. „Byl jsem otřesený, zdeptaný, zdrcený. Hluboce soucítíme s rodinou a jejími přáteli,“ dodal Christian. 

Dennodenně po celém světě rozhlasoví moderátoři z legrace volají na nejrůznější místa a vydávají se za někoho jiného. Má to být legrace. Jenže tentokrát se vtip vymkl moderátorům z rukou. Sami to přitom nečekali. „Napadlo nás udělat nevinný telefonát. Počítali jsme s tím, že na druhé straně zavěsí… Říkali jsme si, že je to hodně hloupý nápad, že máme hrozný přízvuk, a ani na vteřinu jsme nedoufali, že budeme mluvit s Kate nebo s někým z nemocnice. Chtěli jsme, aby zavěsili,“ popsal plán Christian. 

Mel Greigová, moderátorka rozhlasové stanice 2Day FM:

„Neuplyne minuta, kdy bych nemyslela na její rodinu a čím teď musí procházet. Myšlenka, že jsme v tom možná sehráli roli, je nervy drásající.“

Jenže to se nestalo, v nemocnici zvedla sluchátko právě sestra Saldanhaová a ta pak dvojici podvodníků přepojila dál. Nakonec moderátoři a s nimi i celý svět zjistili od sester podrobné detaily o zdravotním stavu těhotné Kate. Po skandálu, který propírala světová média, pak Saldanhaová spáchala sebevraždu. „Nikdo nemohl předpokládat, co se stane,“ prohlásil moderátor Christian.   

Ředitel stanice 2Day FM tvrdí, že se personál marně pokoušel zkontaktovat osoby, které hovořily na natočeném záznamu telefonátu. Nemocnice to přitom popírá.

Smrt Saldanhaové vyvolala v Británii šok. Její rodině, která žije v Bristolu, se dostává široké podpory, v neděli ji navštívil poslanec Keith Vaz. Událost prý rodinu naprosto vyvedla z míry.

Reportáž Petry Flanderkové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod