Dívky chtěly potěšit internetového démona, brutálně pobodaly kamarádku

Wisconsin – Dvě dvanáctileté dívky z amerického Wisconsinu devatenáctkrát bodly svou kamarádku, protože chtěly potěšit fiktivního internetového démona jménem Slender Man (Štíhlý muž). Vraždu plánovaly několik měsíců. Myslely si, že je démon skutečný, píše The Telegraph.

Morgan Geyserová a Anissa Weierová mají být za pokus o úkladnou vraždu souzeny jako dospělé. „Jsem si vědom jejich nízkého věku, ale to, co stojí v trestním oznámení, je prostě neuvěřitelné,“ říká soudní zmocněnec. Jejich obhájci se to ale ještě snaží změnit. „Je jí 12 let a má psychické problémy. Není pochyb o tom, že musí do nemocnice,“ prohlásil právník jedné z obžalovaných. 

Dívky se nejdřív rozhodly, že chtějí vraždit. Pak si vybraly oběť a způsob, jakým to provedou. Jednu ze spolužaček vylákaly do lesa s nožem ukrytým v tašce. „První držela oběť na zemi, zatímco ta druhá ji devatenáctkrát bodla do rukou, nohou a těla,“ popsal případ šéf místní policie.

Vraždou spolužačky se chtěly připojit ke kultu Slender Mana. „Má horší část chtěla, aby zemřela, ta lepší, aby žila,“ sdělila po činu jedna z dívek. Oběť zůstala s 19 bodnými ranami v lese, podařilo se jí ale doplazit na silnici, kde ji našel cyklista. Nyní je ve stabilizovaném stavu v nemocnici. Jedna bodná rána podle lékaře minula srdeční tepnu o pouhý milimetr.

Slender Man
Zdroj: ČT24/theslenderman.wikia.com

Postava Slender Mana je internetovou senzací. Vytvořena byla v roce 2009 a hned se z ní stal takzvaný „virál“. Je to vysoký hubený muž s dlouhýma hubenýma rukama a nohama. Ze zad mu trčí černá chapadla. Sleduje a nakonec unáší děti, které zhypnotizuje a ony se stávají bezmocnými.

Obviněné dívky řekly detektivům, že se staly postavou posedlé poté, co si o ní přečetly na webových stránkách Creepypasta Wiki, kde jsou publikovány krátké hororové příběhy. Jedna z dívek vyšetřovatelům sdělila, že ji Slender Man špehoval a četl jí myšlenky.

„Všechny publikované příspěvky jsou fiktivní příběhy s vymyšlenými postavami. Tato stránka nepodporuje ani neobhajuje zabíjení, uctívání a rituály spojené se smyšlenými díly. Je na vás, abyste si uvědomili, kde je hranice mezi fikcí a realitou,“ brání se provozovatel stránek. Američané tak znovu řeší, co jejich děti dělají u počítače, když se rodiče právě nedívají.

Američanky pobodaly spolužačku kvůli kreslenému idolu (zdroj: ČT24)