V USA našli tělo hledaného několikanásobného vraha

Filadelfie (USA) - Americká policie objevila tělo hledaného veterána z války v Iráku Bradleyho Stonea, který je podezřelý, že zastřelil bývalou manželku a jejích pět příbuzných. Muž zjevně spáchal sebevraždu. Skončil tak 36hodinový hon na 35letého muže, kterého stíhali policisté po pondělní sérii zločinů na několika místech na předměstí Filadelfie. Kvůli němu zůstaly uzavřeny školy v okolí a obyvatelé dostali od úřadů pokyn, aby raději nevycházeli.

Stoneovo tělo policie našla v lesnaté oblasti, necelý kilometr od jeho domova. Okresní žalobkyně Risa Fermanová řekla, že muž zemřel na následky „řezných ran, které si sám přivodil“.

Stone je podezřelý, že nejprve v Pennsburgu zabil svou bývalou třiatřicetiletou manželku Nicole Stoneovou a pak na jiném místě pět dalších příbuzných včetně čtrnáctileté neteře. Vážně zranil i sedmnáctiletého syna švagrové, která je také mezi oběťmi. Od rozvodu v roce 2009 se bývalí manželé Stoneovi soudili o své dvě děti. Ty jsou podle úřadů v pořádku. Exmanželka prý tušila, že Stone je kvůli sporu o opatrovnictví dětí schopen ji zabít. „Říkala každému, kdo byl ochoten jí naslouchat, že ji chce (bývalý manžel) zabít a že se opravdu bojí o svůj život,“ řekl agentuře AP soused Stoneové Evan Weron.

Stone podle médií trpěl v důsledku zážitků z Iráku posttraumatickým stresem. Stanul v posledních letech několikrát před soudem za řízení vozidla pod vlivem alkoholu. Loni se ale i přes své problémy znovu oženil a narodil se mu syn. Novou manželku ani dítě nezranil. Nicole Stoneová se podle sousedů loni v létě zasnoubila.