Na Žďársku narazil autobus do stromu. Patnáct lidí se zranilo

Celkem 15 lidí ošetřili zdravotníci po nehodě linkového autobusu u obce Jámy na Žďársku. Jeden člověk byl těžce zraněn, do brněnské nemocnice jej přepravil vrtulník. Ostatní zranění skončili v novoměstské nemocnici. Silnice na Žďár nad Sázavou byla neprůjezdná do 19:00.

Nehoda se stala před třetí hodinou odpolední. V autobuse společnosti Zdar cestovalo asi 30 lidí. Podle prvotních informací policie bylo zraněno sedm lidí, z toho dva těžce. Petr Novotný ze Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina nakonec potvrdil, že zdravotníci ošetřili patnáct lidí.

Šest zraněných mělo středně těžká zranění, osm lehká. Záchranáři je převezli do nemocnice v Novém Městě na Moravě, kde byl aktivován traumaplán, řekla mluvčí nemocnice Tamara Pecková. „Na místě je dostatek personálu, lékařů i sester,“ ubezpečila. Vyšetření pacientů ještě neskončila, ale část z nich zřejmě vůbec nebude nutné hospitalizovat.

Zástupci společnosti Zdar jsou na místě nehody a zjišťují okolnosti. Prozatím se k ní nechtějí oficiálně vyjadřovat. Podle mluvčí policie Dany Čírtkové autobus vyjel z neznámých příčin ze silnice, sjel do příkopu a narazil do stromu. Dechová zkouška na alkohol u řidiče byla negativní.

Silnice mezi Jámami a Žďárem nad Sázavou bude podle odhadu policie neprůjezdná zhruba do sedmi večer. Dopravu policisté odklánějí na objízdnou trasu přes Veselíčko.