Při nehodě autobusu a auta se v Brně zranilo šest lidí

Hasiči zasahovali u dopravní nehody autobusu a osobního automobilu v Brně-Bohunicích. Šest lidí mělo podle záchranářů lehká zranění, pět jich převezli do brněnských nemocnic.  Řidič osobního auta  zřejmě  přejel do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem vyjíždějícím ze zastávky.

Nehoda se stala v ulici Lány. „Pět lidí se zranilo v autobuse, kde bylo téměř třicet cestujících. Jeden člověk se zranil v autě,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Podle něj ale hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat.

Jihomoravská záchranná služba na místo poslala čtyři vozy. „U všech šesti pacientů byla lehká zranění jako tržné rány, bolesti hlavy, zad nebo pohmožděniny,“ řekla mluvčí záchranky Michaela Bothová. Řidiče osobního vozu nechali záchranáři po ošetření na místě. Dvě ženy převezli do Fakultní nemocnice u svaté Anny, další ženu a muže do Fakultní nemocnice Brno a poslední ženu do Nemocnice Milosrdných bratří.

Podle prvotních zjištění policie to vypadá, že řidič osobního auta přejel do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem vyjíždějícím ze zastávky. Škoda na autobusu je, podle odhadu, zhruba sto tisíc korun. „V případě toho našeho autobusu je poškozený levý přední roh, to vozidlo jak zasáhlo metr do protisměru, tak střetlo autobusem, který jel na své polovině přímo u krajnice.  V interiéru došlo k poškození skleněné přepážky před druhými dveřmi při nouzovém brždění a při pádu cestujících,“ popsal provozní ředitel Dopravního podniku města Brna Jan Seitl.

Dopravu v ulici Lány policisté uzavřeli z důvodu vyšetřování, obnovit se ji podařilo před půl pátou odpoledne.